Festivalul filmelor pentru copii prezintă zeci de producții. Cum le puteți vedea

Festivalul filmelor pentru copii prezintă zeci de producții. Cum le puteți vedea
Zeci de proiecții de filme sunt pregătite pentru toți cei care iubesc filmele pentru copii. Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret - WonderFest își deschide streaming-ul, anul acesta, între 16 și 19 noiembrie. Evenimentul se va desfășura exclusiv online.

Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret – WonderFest prezintă cele mai frumoase filme pentru copii, în perioada 16 și 19 noiembrie. Zeci de proiecții de filme sunt pregătite, pentru a fi difuzate online, pentru toți cei care iubesc acest gen. Micuții vor fi cu siguranță încântați, iar părinții au prilejul să le explice multe lucruri despre poveștile din filme.

Ajuns la cea de-a IV-a ediție, festivalul on-line se desfășoară, în două secțiuni. Prima va fi „Concurs”. Un juriu alcătuit din 176 de elevi va premia cele mai reușite dintre producțiile recente pentru copii selecționate pentru festival. Cea de-a doua secțiune, „Snapshots”, conține clipuri/filme cu o durată de maximum un minut. Acestea au fost realizate de elevi cu telefonul mobil.

WonderFest online le propune participanților surprinderea unor crâmpeie, în viziunea proprie, din viața de zi cu zi. Tema WonderFest 2021 este „Viitorul după pandemie”, în viziunea micilor regizori și scenariști. Filmele vor fi difuzate pe paginile de Facebook pe pagina festivalului și pe cea a Asociației Pro Familia.

Câte filme vor fi vizionate la WonderFest

În ambele secțiuni ale WonderFest vor putea fi vizionate peste 70 de filme, dintre care cel puțin cinci lung metraje. Printre criteriile de selecție, transmit organizatorii, se regăsește asigurarea diversității geografice pe țări și continente. În plus, dintre filmele de lung metraj pentru copii și tineret, cel puțin 20% vor fi ecranizări românești.

Pe durata festivalului, în toate cele patru zile, WonderFest mai organizează, pentru copii și adolescenți, workshopuri artistice și educative nonformale. Acestea se vor transmite online tot pe paginile de Facebook menționate.

După cum afirmă organizatorii, WonderFest este un concept original, care reunește, în jurul evenimentului central al festivalului internațional de film pentru copii și tineret, o serie de manifestări educative și artistice.

WonderFest este organizat de Pro Familia, în parteneriat cu Uniunea Ziaristillor Profesioniști din România și Ministerul Educației, cu susținerea financiară a Ministerului Culturii.

Sursa foto: WonderFest