Din cauza pandemiei din acest an, CinePOLSKA va consta în proiecții online pe platforma TIFF Unlimited, între 16 şi 22 octombrie 2020. Cele patru filme din program vor putea fi vizionate gratuit timp de şapte zile, nefiind necesară obligativitatea înfiinţării unui cont pe platformă. Filmele sunt disponibile aici: unlimited.tiff.ro.

Festivalul este o ocazie unică pentru a vedea cele mai recente filme poloneze premiate la cele mai importante festivaluri din Polonia şi din lume. Filmele prezentate sunt adesea proiectate în avanpremieră în România, iar unele dintre ele pot fi văzute doar în cadrul acestui festival.

Șarlatanul / Szarlatan (regia Agnieszka Holland, 118′)

Un film pasionant despre vindecătorul ceh Jan Mikolášek, născut la sfârșitul secolului al XIX-lea și cunoscut drept Znachor. Timp de 60 de ani, a tratat artiști, oameni de afaceri, politicieni, iar figura sa a fost înconjurată de mister și controverse.
Premiera mondială la Berlin, în Berlinale Special Gala 2020. Propus de Cehia la Oscar, categoria Cel mai bun film străin.

Supernova (regia Bartosz Kruhlik, 78′)

O poveste aparent simplă, dar plină de suspans și de consecințe neașteptate: un cunoscut politician provoacă un accident de circulație pe un drum de țară, în urma căruia trei oameni se luptă să trăiască. Film de debut selectat în competiția TIFF 2020.

Totul pentru mama mea / Wszystko dla mojej matki (regia Małgorzata Imielska, 103′)

Într-un centru de reeducare pentru fete, o tânără vrea să-și găsească mama și să se întoarcă la casa pe care nu a avut-o niciodată. Un film despre relațiile de familie din Polonia contemporană – cele idilice, denaturate și idealizate de social media, care în film se dovedesc a fi o mare traumă.

Icar. Legenda lui Mieczyslaw Kosz (regia Maciej Pieprzyca, 122′)

O biografie emoționantă a genialului pianist de jazz şi compozitor Mieczysław Kosz. De la băiatul provenit dintr-o familie săracă, care-și pierde vederea la o vârstă fragedă, până la momentul în care, prin propriile forţe, devine un pianist remarcabil.

 Exclusiv. „Băieții de aur” au avut nevoie de „terapie” cu calorii după ce au rămas liberi de contract

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri