Filme nordice de neratat în luna iulie pe canalele FilmBox

Filme nordice de neratat în luna iulie pe canalele FilmBox
În iulie, la FilmBox ne „răcorim” cu filme nordice. Propunerea pentru seara de miercuri, 22 iulie, de la ora 18,00 la FilmBox Premium e pelicula „Love and Lemons” („Dragoste și lămâi”).

Filmul este o comedie romantică despre dragoste, prietenie și curajul de a-ți urma visele. Acesta se bazează pe romanul de succes cu același titlu de autorul Kajsa Ingemarsson. Agnes este bucătar și îi place să gătească. Are o slujba bună, un iubit care o iubește și pe cea mai buna prietena care este mereu acolo pentru ea.

Într-o zi, este concediată de la restaurantul luxos unde lucra și este și părăsita de iubit. Așa ca nu are nimic de pierdut atunci când un prieten îi propune să se asocieze și să deschidă un nou restaurant. Pelicula regizată de Teresa Fabik îi are în rolurile principale pe Josephine Bornebusch,  Rakel Wärmländer

Încă un film de excepție

La final de iulie, la FilmBox Extra, este programat filmul „Dear Alice” („Dragă Alice”). Producția este o dramă suedeză regizată de Othman Karim, cu Danny Glover, Tuva Novotny și Peter Gardiner în rolurile principale.


Exploziv! Un polițist alimenta cu droguri orgiile cu minore la care participa

Prepară un Mojito perfect acasă


Filmul este construit în jurul vieților mai multor oameni care se intersectează în ceea ce părea a fi o zi obișnuită. Franzis Namazis este un imigrant din Gambia proaspăt ajuns în Suedia. El este pe cale de a renunța la micul său magazin unde vinde piese de artă africane. Karin Carlsson-Said este o avocată care este pe cale de a avansa în carieră.

Soțul ei, Moses, trebuie să trimită bani în Uganda pentru spitalizarea tatălui său, dar are probleme cu tranzacția și cu păstrarea slujbei lui ca asistent social. Bosse este un prezentator de televiziune care află că este dat afară din propriul spectacol și care își găsește soția în brațele altui bărbat. Håkan este celebru și fermecător, dar are grave probleme cu alcoolul și are nevoie de ajutorul avocatului său, Karin Carlsson-Said.

Unul dintre rolurile principale din acest film este interpretat de actorul american Danny Glover. ”Pentru mine, acest film oglindește presiunea pe care o punem pe noi înșine și stresul în care trăim, până în punctul în care ajungem să nu ne mai concentrăm pe cele mai importante lucruri din viață, cum ar fi cei dragi, de lângă noi”, explică producătoarea Malin Holmberg – Karim, soția lui Othman Karim.

Amintim că Othman Karim a contribuit și la realizarea scenariului și s-a inspirat pe alocuri din propria viață. Doi ani a durat construirea poveștii care a cucerit publicul din mai multe țări. „Dear Alice” va putea fi vizionat vineri, 31 iulie, de la ora 22:00, la FilmBox Extra.