Simona Ionescu / Redactor Șef

Filmele cu zombie au devenit o realitate. Soldații Wagner umblă drogați și fac lucruri stranii, abominabile

Filmele cu zombie au devenit o realitate. Soldații Wagner umblă drogați și fac lucruri stranii, abominabile
Ego, orgoliu, mândrie, aroganță. De aceasta dau dovadă liderii care conduc soldații de cele mai multe ori spre moarte sigură. Războiul are o față tenebră, coborâtă din cele mai întunecate unghere ale Iadului. Ce se întâmplă acum pe Pământ este de domeniul fantasticului, iar imaginile cu soldații din temutul grup Wagner sunt o dovadă a faptul că tot ceea ce vedeam ieri, în filme, a devenit azi o realitate.

Filmele cu zombie au devenit o realitate și acasta deoarece soldații Wagner umblă haotic pe frontul de luptă. Ei sunt în majoritatea cazurilor drogați, astfel încât își calcă în picioare chiar și proprii camarazi morți. Orbește, de parcă nu văd și nu aud nimic, împușcă în stânga și în dreapta, determinați hipnotic parcă să doboare un inamic nevăzut – povestesc ucrainenii.

Un documentar despre aceștia a fost difuzat în aceste zile de CNN. Mai multe săptămâni la rând, soldații ucraineni s-au confruntat cu sute de luptători ai companiei militare private Wagner care se năpustesc asupra pozițiilor lor de apărare, relatează CNN.

Groaza de pe front, o realitate

Andrei, care își ascunde identitatea sub o cagulă, relatează una dintre luptele din estul Ucrainei. Într-o clipă au fost „inundați” de valuri interminabile de soldați Wagner.

Andrei și Borisici sunt doar doi dintre soldații care au văzut cu proprii ochi comportamentul halucinant al mercenarilor Wagner. Au rămas marcați  de cele văzute și retrăiesc și acum, cu ochii minții, ororile războiului:

„Ne-am luptat 10 ore la rând. Nu apăreau doar în valuri, veneau fără întrerupere. Deci, era ca și când nu se mai opreau”.

Această luptă între ucraineni și mercenari a fost una inegală: 20 de soldați de o parte a baricadei ucrainene și 200 de luptători de cealaltă parte.

Cum i-a transformat Putin pe oameni în adevărate bestii și mașini de ucis

Strategia Wagner este să trimită un prim val de atacatori compus în mare parte din recruți fără experiență militară ridicați direct din închisorile rusești. Deținuții nu cunosc tactici de luptă și sunt foarte prost echipați. Cei mai mulți speră că dacă supraviețuiesc șase luni, atât cât ține contractul lor, pot să se întoarcă acasă și să scape de anii grei de închisoare pe care i-ar avea de ispășit. Dar nimic mai fals.

Wagner îi organizează pe deținuți în grupuri de câte zece oameni și îi pun să înainteze circa 30 de metri, acolo unde își consolidează poziția. Un alt grup similar îi urmează primului care înaintează încă 30 de metri.

„În acest fel, pas cu pas, [Wagner] încearcă să înainteze în timp ce pierd o grămadă de oameni”.

Și atunci când primul val este extenuat sau nimicit, Wagner trimite luptătorii cu mai multă experiență, deseori pe flancuri, în încercarea de a-și copleși inamicul. Andrei a relatat că experiența înfruntării asaltului luptătorilor Wagner a fost una de-a dreptul înspăimântătoare. Iar sentimentul copleșitor și înfiorător aproape că nu poate fi redat în cuvinte.

După ce a scăpat ca printr-un miracol, Andrei spune că bătălia cu Wagner a fost ca o scenă dintr-un film cu zombie.

„Se urcă pe cadavrele prietenilor lor, călcându-i în picioare. Pare foarte, foarte probabil că iau niște droguri înainte de atac”.

Andrei a crezut că aceasta-i va fi sfârșitul, dar, ca printr-o minune, soldații ucraineni au scăpat cu viață. Au rezistat până în ultimul moment, iar Wagner s-a retras la finalul zilei.

Un soldat Wagner capturat a recunoscut și confirmat celele relatate de soldații ucraineni. Întrebat de ce nu luptă rușii pentru libertatea lor el a răspuns, fără a sta o secundă pe gânduri: „Ne e frică de Putin”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre