Filmele de la TIFF se văd și la București

Filmele de la TIFF se văd și la București
Filme de la TIFF, precum şi alte pelicule premiate vor fi proiectate și în București, într-un spaţiu alături Casei Florescu-Manu de pe Calea Victoriei 192A, în fiecare weekend. Vizionările sunt programate între 7 august şi 27 septembrie, în cadrul proiectului „Cinema sub clar de lună”.

Astfel, bucureştenii vor putea vedea, între altele, filmele care vor deschide şi închide TIFF 2020, inclusiv filmele care vor primi Trofeul Transilvania şi Premiul Publicului, dar şi lungmetraje din diverse secţiuni ale festivalului. Pe lângă acestea, sunt programate filme europene premiate sau cu mare succes la public.

Potrivit organizatorilor, „Cinema sub clar de lună” se deschide pe 7 august, cu filmul „La Belle Epoque” (Cei mai frumoşi ani), pelicula care deschide ediția din acest an a TIFF. Este o comedie franţuzească plină de dragoste, nostalgie şi umor, avându-i în rolurile principale pe Fanny Ardant, Daniel Auteuil şi Guillaume Canet.

Uu film pe seară, cu respectarea restricțiilor

Al doilea film, care va fi proiectat pe 8 august, face şi el parte din programul TIFF de anul acesta: drama „The County” (Ţinutul), cea mai recentă peliculă a regizorului islandez Grimur Hakonarson, premiat la TIFF în urmă cu câţiva ani pentru „Rams” (Despre oameni şi oi).


Dieta cu mere. „Un măr pe zi ține medicul departe” și te ajută să slăbești

Simona Halep și Sorana Cîrstea îngroapă securea războiului


În ultima zi a weekend-ului, pe 9 august, bucureştenii vor putea vedea, în acelaşi timp cu spectatorii din Piaţa Unirii din Cluj, filmul de închidere al ediţiei din acest an a TIFF: „Effacer l’istorique” (Delete History), o comedie franceză premiată cu Ursul de Argint la Berlin.

„Proiecţiile, câte un film pe seară, vor avea loc în aer liber, vinerea, sâmbăta şi duminica, într-un spaţiu care permite găzduirea a maximum 150 de spectatori, cu respectarea regulilor de siguranţă sanitară. Filmele încep de la ora 21,00, iar biletele sunt disponibile pe Eventbook.ro”, transmit organizatorii.

Sursa foto: Facebook