Filmul care a făcut istorie. Aproape 100 de milioane de oameni l-au urmărit

Filmul care a făcut istorie. Aproape 100 de milioane de oameni l-au urmărit
Istoria cinematografiei a avut parte de multe pelicule cu un succes deosebit. În timpul pandemiei, rețelele de streaming au luat avânt, iar unele din producțiile lor au un succes neașteptat. Este și cazul unui film anume.

Un film difuzat de Netflix fost vizionat de peste 99 de milioane de oameni. Platforma a  făcut publice cifrele de audiență privind cele mai populare filme şi seriale disponibile. Șeful departamentului de conținut, Ted Sarandos, a participat, recent, la conferința Code, unde a dezvăluit cele mai populare și vizionate filme și seriale.

Potrivit acestuia, topul celor mai vizionate filme pe platforma Netflix este condus de „Extraction”. Încă de la început, s-a preconizat că filmul va doborî toate recordurile. Reprezentanții platformei de streaming au estimat că 90 de milioane de persoane vor viziona filmul, în primele patru săptămâni de la momentul lansării, 24 aprilie 2022. Estimările însă au fost întrecute de realitate. Peste 99 de milioane de oameni l-au vizionat.

Un astfel de succes e mult peste recordul atins de celebra serie de documentare „Tiger King”. Filmul „Extraction” este un blockbuster de acțiune. Actorul principal Chris Hemsworth, se prezintă într-o formă maximă. Pentru acțiunile sale, în mod special pentru filmările privind schimburile de focuri, se inspiră foarte mult din seria de interes pentru utilizatorii online „John Wick”.

Cele mai vizionate filme și seriale Netflix

Locul doi este ocupat de „Bird Box”, iar locul următor e adjudecat de „Spenser Confidential”, cu 99, 89 milioane de vizualizări. Reprezentanții platformei de streaming au realizat și un top al celor mai vizionate seriale. Cel dintâi loc este ocupat de primul sezon din „Bridgerton”, care a înregistrat vizionări de pe 82 milioane de conturi. „Lupin Part 1”, precum și primul sezon din „The Witcher” ocupă locul doi, cu vizualizări de pe 76 milioane de conturi, în lista celor mai vizionate seriale Netflix.

În funcție de numărul de ore alocate vizionării, la capitolul filme conduce „Bird Box”, cu 282 milioane de ore. Pe locul doi se află „Extraction”, cu 231 milioane de ore, urmat fiind de „The Irishman”, cu 215 milioane ore. La capitolul seriale, tot după numărul de ore, conduce „Bridgerton”, cu 625 de milioane de ore, potrivit reprezentanților Netflix. Este urmat de sezonul 4 din „Money Heist”, cu 619 milioane de ore. Pe locul trei se află sezonul 3 din „Stranger Things”, cu 581 milioane de ore.

Recomandarile noastre