Vedeta din Serbia și-a completat lista de proprietăți din Florida și Monte Carlo, cu un teren în comuna cărășeană, devenind, totodată, cetățean de onoare al localității. Supranumită „Madonna Balcanilor”, Lepa Brena era cotată, înainte de Revoluție, drept una din cele mai mari artiste din zonă. Ea a susţinut, în 1984, un concert pe stadionul 1 Mai din Timișoara, evenimentul fiind unul care a ramas în memoria tuturor.
La momentul respectiv, publicul a umplut stadionul până la refuz, iar muzica a fost atât de tare, încât s-a auzit în toate colțurile orașului. S-a spus că a cântat, atunci, în fața a peste 60.000 de români, un record absolut în epocă. De acolo a făcut doar un pas și a ajuns să cânte la Sofia în fața a 100.000 de oameni.
Amintiri din România lui Ceaușescu: concert pe stadionul înconjurat de tancuri
„Îmi amintesc concertul din 1984, când am cântat la Timișoara în fața a 60.000 de spectatori, unde am cântat de undeva de sus, de pe o macara. A fost pe timpul comunismului, pe timpul lui Nicolae Ceaușescu, stadionul a fost înconjurat de tancuri. Nu am înțeles care a fost rostul lor. După acel concert, toate concertele mele au fost înconjurate numai de publicul iubitor de cântec, iar mesajele noastre au fost despre pace, dragoste și prietenie, nu numai cu România, ci pretutindeni în lumea.
Sunt onorată că am devenit cetățean de onoare și ambasadoare a acestei comunități. Așa cum am spus-o, mottoul meu este «Haideți să ne iubim!». O să continui să cânt, să răspândesc dragoste și energie pozitivă. Le doresc autorităților de la Berzasca ca acest festival să devină tradițional, pentru că sportul muzica și cultura sunt cele care adună oamenii”, a rememorat artista, cu ocazia vizitei la Berzasca, conform Express de Banat.
Lepa Brena este fina lui Ion Țiriac și a dus manelele disco la rang de artă
Originară din Bosnia-Herțegovina, Lepa Brena („Fata Frumoasă”, în limba sârbă), pe numele său adevărat Fahreta Jahiş, cânta, în mod uzual, încă din anii ’80 în faţa a zeci de mii de oameni. Artista şi-a început cariera în cafenelele populate de camionagii, cu „manele disco”, care au declanşat o modă, sârboaica ajungând să cânte acest gen de muzică la Eurovision în 1983.
Ea a devenit cea mai mare vedetă din Balcani, vânzând peste 30 de milioane de discuri în cei 40 de ani de carieră, şi umplând stadioane şi săli de spectacol. Printre altele a lansat două cântece care au adus masele în extaz: Živela Jugoslavija (Trăiască Iugoslavia) şi Jugoslovenka (Fata iugoslavă). Din 1991, Lepa Brena este căsătorită cu jucătorul de tenis şi omul de afaceri Slobodan Živojinoviş, naş fiindu-le Ion Ţiriac (foto).
Lepa Brena rămâne cea mai bine vândută solistă din Balcani, și, chiar dacă nu mai adună zeci de mii de oameni la concerte, e o personalitate. Ea a devenit ambasadoare și cetățean de onoare al comunei Berzasca, titlu conferit de autoritățile locale cu prilejul concertului susținut de artistă, zilele trecute, la Balkan Festival.
Dacă proprietățile din Monte Carlo și Florida și le-a cumpărat singură, terenul de la Berzasca i-a fost oferit în dar de autoritățile locale, după ce aceasta a fost declarată cetățean de onoare și ambasadoarea comunei de la malul Dunării.
Sursa foto: Adrian Pîclișan
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook