Pandemia ne-a schimbat viața și ne-a găsit nepregătiți. Suntem mai irascibili, stresați. O soluție la îndemână este un ceai binefăcător.
Florile de tei și de mușețel ne scapă de stres şi insomnie
Zile în şir românii îşi fac griji şi au insomnii. Florile de tei și de mușețel vă ajută să dormiți ca un bebeluș.
Ceaiul de muşeţel este un bun sedativ
Dacă sunteţi agitaţi, aveţi coşmaruri şi vă treziţi obosiţi, încearcaţi să beţi o jumătate de cană cu ceai de muşeţel înainte de culcare. Conţine uleiuri volatile care luptă împotriva stărilor de nelinişte şi reglează somnul. Toarnă 150 ml de apă fierbinte peste o lingură cu flori de muşeţel şi lasă să infuzeze 10 minute.
Mușețelul este folosit de sute de ani în medicina tradițională, pentru proprietățile sale antiinflamatorii, antioxidante și astringente. Consumat sub formă de ceai sau capsule/comprimate sau diverse forme de administrare, mușețelul a fost utilizat pentru ameliorarea rănilor, ulcerului, eczemelor, iritațiilor, durerilor reumatice și hemoroizilor, dar și pentru a diminua simptomele răcelii, de exemplu.
Ceaiul de mușețel este folosit des și pentru ameliorarea inflamațiilor cavitații bucale sau a gingiilor, dar și că sedativ pentru a reduce anxietatea. Are unele efecte de relaxare a problemelor digestive, între care stările de greață, diareea și indigestia.
Infuzia de tei alungă nopţile albe
Florile de tei elimină tensiunea şi anxietatea şi au calităţi tranchilizante, fiind recomandate în special în momentele în care simţi că nu-ţi poţi stăpânii nervii. În caz de iritabilitate şi insomnie, este eficientă infuzia combinată, obţinută prin amestecarea extractului de tei rece cu cel cald. Pune la înmuiat trei linguriţe cu flori de tei în jumătate de cană cu apă rece. Lasă să stea aşa de dimineaţă până seara, apoi filtrează şi pune maceratul deoparte. Peste florile rămase toarnă o jumătate de cană cu apă clocotită şi lasă la infuzat 20 de minute, filtrează şi, după ce se răceşte, combină cele două preparate. Bea trei căni în fiecare zi, ultima seara.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook