Focaccia umplută, o rețetă delicioasă

Focaccia umplută, o rețetă delicioasă
Înaltă, pufoasă și fără să așteptați dospirea. Veți avea nevoie doar de un pahar pentru a cântări ingredientele.

De foarte multe ori, când vă puneți să gătiți, ideea este să reușiți să preparați ceva rapid și simplu. Această rețetă răspunde complet cerințelor. Nu aveți nevoie de cântar de bucătărie. Toate ingredientele se vor cântări cu ajutorul unui simplu pahar de apă. Mărimea standard include 200 – 250 ml.

În plus, chiar dacă vorbim de un produs de panificație, nu va fi nevoie să lăsați la dospit.  Preparăm astfel o delicioasă focaccia umplută, cu ingrediente savuroase.

Istoria foccacia

Așa cum scriam într-un alt articol, cei mai mulți istorici cred că își are originea fie la etruscii din nordul Italiei centrale, înainte de formarea Imperiului Roman, fie în Grecia Antică, la începutul primului mileniu î.Hr. Deși, trebuie spus, o pâine plată nedospită, asemănătoare cu aceasta, se face de mult timp și în tot Orientul Mijlociu.

Rădăcina latină a cuvântului focaccia este „focus” și se referă la gătitul lângă un șemineu sau o vatră. Literalmente, un punct central pentru familie, un loc unde aluatul era copt pe pietre fierbinți, foc și cenușă, arată Delicousitaly.com. Interesant este faptul că foccacia din Sicilia antică se numea „pitu”, o variantă a termenului grecesc „pita” și, mai mult ca sigur, acesta cuvântul care a evoluat în „pizza”.

Ingrediente pentru focaccia umplută

3 pahare de făină 00

2 pahare de lapte

1/4 pahar de ulei de măsline extravirgin

1 ou

1 pliculeț de drojdie instant pentru plăcinte sărate și un praf de sare

Umplutură, după gust. De exemplu șuncă și camembert sau brie

Mod de preparare

Într-un bol se combină oul, laptele, făina, un vârf de cuțit de sare și drojdia instant. Pentru a prepara rețeta, amestecați totul cu un tel până când amestecul este omogen și fără cocoloașe. Ungeți bine o formă și turnați jumătate din amestec, umpleți cu ingredientele alese și acoperiți cu cealaltă jumătate de aluat. Se decorează după preferință cu semințe de susan și se coace la 180 de grade timp de 25-30 de minute.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre