Dar e o idee fabuloasă să fie pus peste focaccia. Rezultatul, o focaccia Chimichurri absolut splendidă, pufoasă și aromată. Chimichurri este un sos crud folosit atât ca ingredient în gătit, cât și ca condiment de masă pentru carnea la grătar. Întâlnit în bucătăriile argentiniană și uruguayană, sosul se găsește în varianta verde (chimichurri verde) și roșie (chimichurri rojo). Se prepară din pătrunjel tocat fin, usturoi tocat mărunt, ulei de măsline, oregano și oțet de vin roșu.
Numele ar putea fi o variantă a spaniolului chirriburri „zarvă”, în ultimă instanță poate din bascul zurrumurru „zgomot, zvon”, cu trimitere la faptul că sunt amestecate, împreună, ingrediente puternic aromate.
Ingrediente pentru sos Chimichurri
1/4 cană (25g) de pătrunjel cu frunze plate tocat foarte fin
1/4 ceașcă (25g) coriandru/coriandru tocat foarte fin (înlocuiți cu mai mult pătrunjel dacă nu vă place coriandrul)
1 linguriță de oregano uscat
3-4 căței de usturoi tocați mărunt
1 ardei iute roșu, curățat de semințe și tăiat mărunt
2 linguri de oțet de vin roșu
1/2 cană (115 g) de ulei de măsline extravirgin
1 linguriță de sare de mare
piper negru după gust
Mod de preparare
Amestecați totul și lăsați să se marineze timp de cel puțin o oră înainte de utilizare. Poate fi păstrat într-un recipient sigilat în frigider pentru încă o zi sau două. Pentru a prepara focaccia Chimichurri urmați rețeta de focaccia care nu necesită frământare, pe care am prezentat-o în Rețete și vedete.
Ingrediente pentru cea mai simplă focaccia
4 căni de făină de grâu
400 ml apă caldă
1 ceașcuță de zahăr
1 linguriță de ceai de drojdie organică
1 lingură ulei
1 linguriță de sare
roșii, ceapă și ierburi proaspete pentru decorare
Mod de preparare
Amestecați ingredientele umede și uscate. Faceți asta cu mâinile, într-un bol. După ce ați amestecat totul, lăsați aluatul să se odihnească 4 ore, acoperit cu o cârpă. Lăsați aluatul într-un loc călduros. După ce s-a odihnit, se mută aluatul într-o tavă de copt unsă cu ulei. Distrobuiți-l apăsând cu degetele și întinzându-l în tavă.
Se acoperă cu sos Chimichurri din belșug. Apoi coacem focaccia în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute, până aceasta devine aurie la exterior
View this post on Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook