Fosta soacră a Danei Budeanu a trăit cu sabia deasupra capului. “M-am gândit că nu ajung nici la gard şi voi fi împuşcată”. Dezvăluiri șocante

Fosta soacră a Danei Budeanu a trăit cu sabia deasupra capului. “M-am gândit că nu ajung nici la gard şi voi fi împuşcată”. Dezvăluiri șocante
Delia Budeanu, fosta soacră a Danei Budeanu face parte din categoria celor mai frumoase și mai iubite crainice ale Televiziunii Române.

Când apărea pe ecran Delia Budeanu, toți românii o sorbeau din priviri. Cu o eleganță deosebită, crainica reușea să le capteze atenția tuturor.

Sunt puține însă persoanele care au știut că în spatele imaginii de femeie fatală, Dana Budeanu a tremurat toată perioada în care a fost prezentatoare. I-a fost frică să nu cumva ca vreun cuvânt rostit să fie nelalocul său și atunci să suporte consecințele regimului comunist.

Căsătorită cu renumitul jurnalist Radu Budeanu, comentator de politică externă, a suferit o traumă când acesta s-a stins din viață în anul 1997. A fost momentul în care a renunțat la televiziune.

„Tu trebuia să fii personajul de pe ecran, dar tu când plecai, voiai să fii tu, să fii liber”

Fosta mare crainică a povestit la un moment care a fost viața din spatele ecranului. Delia Budeanu susține că trebuia să fie foarte atentă cum se comporta, gândind că orice cuvânt nepotrivit ar putea să o coste chiar viața.

„Tu trebuia să fii personajul de pe ecran, dar tu când plecai, voiai să fii tu, să fii liber în timpul tău privat. Dar nu mai aveai voie, se întorcea împotriva ta. Erai tot timpul personajul de la televiziune. Fiind extrem de cunoscut, trebuie să te supraveghezi şi aşa am trăit toată viaţa, cu o maximă supraveghere asupra mea însămi.

Puteţi înţelege ce e aceea frica generalizată, teama ca stare? Da, mie mi-a fost foarte frică de ei

Sistemul ne-a indus ideea că şi dacă respirăm puţin altfel, se va şti. Puteţi înţelege ce e aceea frica generalizată, teama ca stare? Da, mie mi-a fost foarte frică de ei. (…) Mi-a trecut şi mie prin minte că aş putea spune atunci ceva, dar m-am gândit că nu ajung nici la gard şi voi fi împuşcată“, a povestit vedeta în interviul acordat Eugeniei Vodă, pentru emisiunea „Profesioniştii“.

„Nouă ani mi-a luat reconstituirea acestei proprietăți”

După ce soțul său a trecut în lumea drepților, timp de nouă ani s-a ocupat să recupereze casele bunicilor soțului său care au fost confiscate de comuniști. „A fost necesar să reconstitui patrimoniul imobiliar al familiei mele, care nu este foarte mare, dar nici foarte mic.

Trebuia să mă ocup de asta, pentru că în momentul acela locuiam într-o casă cu chirie, iniţial la ICRAL Herăstrău, iar după aceea la RAPPS. În timp ce eram proprietara altor trei imobile şi cu cel de la Sinaia- patru, ocupate de chiriaşi. Nouă ani mi-a luat reconstituirea acestei proprietăţi”, a mai spus Delia Budeanu.

A călătorit în toată lumea

După ce toate problemele s-au rezolvat, Delia Budeanu și-a luat un timp în care a călătorit în toată lumea. „Am făcut şi câteva călătorii pe care nu le facusem niciodată şi care erau câteva călătorii esenţiale. Am fost la Paris, la Viena, Washington şi New York, apoi pe o insulă grecească pe care eu o iubesc tare mult, Corfu.

Dana Budeanu și cele două fiice ale ale ei și ale lui Radu Budeanu.

Am avut grijă să vizitez în sfârşit Monte Carlo, o călătorie absolut esenţială, pentru că Radu, în ultima lui vară din viaţă, fusese la Monte Carlo şi mi-a spus: Am găsit locul în care ne putem retrage la bătrâneţe”. Fosta mare crainică locuiește în Cartierul Primăverii, iar fiul său, Radu Ioan Budeanu, patron de presă, este fostul soț al Danei Budeanu, cei doi având împreună două gemene.

Recomandarile noastre