Freddie Mercury ar fi fost cel puțin milionar dacă trăia. Cine a pus mâna pe „partea leului” din averea lăsată în urmă

Freddie Mercury ar fi fost cel puțin milionar dacă trăia. Cine a pus mâna pe „partea leului” din averea lăsată în urmă
Astăzi ar fi împlinit 77 de ani și ar fi fost, cu certitudine, unul dintre cei mai bogați artiști ai lumii, cu zeci de milioane în conturi și toate premiile posibile în palmares. Nu a fost să fie. La 45 de ani a murit în urma unei complicașii cauzate de SIDA.

Frederick „Freddie” Mercury a fost muzician, cântăreț, compozitor și textier, cunoscut mai ales ca vocalist al formației britanice de muzică rock Queen. Mercury a fost recunoscut pentru pentru prestațiile sale live ieșite din comun, dar mai ales pentru calitățile vocale remarcabile de tenor, acoperind patru octave.

În timp ce toată lumea vorbea despre faptul că îi plăceau bărbații, iar petrecerile sale deveneau deseori orgii, într-o perioadă, abia după moartea sa s-a aflat despre existența logodnicei sale. Mary Austin a moștenit cea mai mare parte din averea lui Freddie Mercury. Mai mult, de la moartea superstarului locuiește în casa lui din Londra.

Freddie Mercury este considerat unul din cei mai mari artiști ai lumii

„Nu mă aştept să ajung la bătrâneţe. Mi-e totuna ce va fi. Ar fi plicticos să trăiesc până la şaptezeci de ani“, declara artistul care a trăit în 45 de ani cât alţii în mai multe vieţi. Cel care declara, senin, atunci când era întrebat dacă are hobby-uri „îmi place să fac sex”, ar fi împlinit77 de ani astăzi.

Cine a fost logodnica lui Freddie Mercury

Rolul ei major al logodnicei / prietene în viața lui Freddie Mercury au fost cunoscute de publicul larg după lansarea filmului biografic „Bohemian Rhapsody”. După succesul înregistrat de peliculă, presa engleză a anunțat că principala moştenitoare a solistului trupei Queen va primi un procentaj substanţial din încasările de 600 de milioane de euro. Fostei iubite și prietene i-ar fi revenit 45 de milioane de euro.

Freddie Mercury și Mary Austin au fost logodnici înainte ca artistul să asume faptul că îi plăceau mai ales bărbații

Banii s-au adăugat moștenirii fabuloase pe care a primit-o Mary conform testamentului solistului trupei Queen. Freddie i-a lăsat cea mai mare parte a averii sale pentru că, deși relația lor s-a destrămat când el și-a asumat faptul că era gay, femeia i-a rămas cea mai bună și apropiată prietenă. Freddie Mercury a murit în 1991, din cauza unei pneumonii derivată din SIDA.

Freddy Mercury i-a lăsat cea mai mare parte a averii

Freddie Mercury i-a lăsat moștenire lui MaryAustin  jumătate din averea lui cifrată, atunci, la 75 de milioane de lire, inclusiv vila din Londra estimată la 20 de milioane de lire, în care aceasta locuieşte până azi. Conform presei britanice, tot ea încasează şi 50% din câştigurile care decurg în continuare din drepturi de autor. Un sfert din avere a lăsat-o artistul moștenire părinților, iar restul, surorii lui. Partea lui Mary a crescut la 75 la sută după decesul părinţilor artistului.

Potrivit Daily Mail, și câştigurile trupei Queen se împart în patru între moştenitorii lui Freddie Mercury şi cei trei componenţi ai trupei: chitaristul Brian May, bateristul Roger Taylor şi basistul John Deacon. Mary Austin primeşte aproximativ 19 la sută din total.

„Toți iubiții mei s-au întrebat de ce nu o pot înlocui pe ea”

Filmul „Bohemian Rhapsody”a cucerit publicul din întreaga lume, însă realitatea este că viaţa lui Mercury bate filmul. Mary Austin avea 19 ani când l-a cunoscut pe Freddie, la începutul anilor ’70. Ea lucra ca PR într-un magazin de haine din vestul Londrei, când a pus ochii pe artistul cu un aer „sălbatic”.

Freddie Mercury și Mary Austin au rămas cei mai buni prieteni după ce s-au despărțit

Într-un interviu publicat în 2013 de ziarul britanic Daily Mail, ea povestea cum i-a atras atenția Freddie: „Nu semăna cu nimeni din tot ce văzusem înainte. Era foarte încrezător – cum eu n-am fost niciodată. Am crescut împreună. Mi-a plăcut și de atunci a început totul”. Mary și Freddie au început să se întâlnească și după ce nu au mai trăit ca un cuplu, prietenia lor a rezistat până la sfârșitul vieții lui.

Freddie Mercury a povestit și el într-un interviu despre relația cu femeia vieții lui: „Iubirea noastră s-a sfârșit în lacrimi, dar o legătură mai adâncă a crescut și a fost ceva ce nimeni nu ne-a putut răpi. E intangibilă. Toți iubiții mei s-au întrebat de ce nu o pot înlocui pe ea, dar e pur și simplu imposibil”. Mary austen i-a fost și muză. Ea l-a inspirat să compună piesa „Love of My Life” de pe albumul „A Night at the Opera”, din 1975.

Ultima dorință, dusă la îneplinire cu sfințenie. Nimeni nu știe unde se „odihnește” Freddie

Freddie și Mary s-au despărțit ca și cuplu, dar au rămas legați sufletește. Chiar dacă ea s-a căsătorit și a devenit mama a doi copii, a fost lângă el când s-a stins. Tot ea s-a ocupat de funeraliile celebrului artist. Și vreme de 12 ani nu a spus nimănui ce s-a întâmplat cu cenușa lui Freddie Mercury.

Freddy Mercury, printre cei mai buni căntăreți din istorie. Umplea stadioanele

„I-am ținut urna în dormitor timp de doi ani, apoi am pus la cale o operațiune secretă de scoatere a acesteia din casă. N-am vrut să suspecteze nimeni ce fac. Am spus că merg la un tratament cosmetic. Într-o dimineață m-am furișat din casă având urna asupra mea. Trebuia să fie o zi obișnuită pentru că nu doream ca angajații să suspecteze ceva. Știți cum e, angajații bârfesc. Nu se pot abține.

Nimeni nu o să știe unde sunt rămășițele lui Freddie pentru că aceasta a fost dorința lui”, a povestit, în 2013, Mary Austin, explicând că artistul a vrut ca locul în care se odihnește să rămână un mister. „Nu vroia ca mormântul să îi fie profanat ori deranjat”, a explicat Mary.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre