Friptură arăbească din carne de vită și pui

Friptură arăbească din carne de vită și pui
Nicolai și Ahmed, de la restaurantul Habibi, au pregătit, în urmă cu mai mult timp, la Euforia TV, o rețetă aparte din gastronomia arăbească.

O friptură arăbească este un fel de mâncare sățios și de nerefuzat. Azi învățăm să îl preparăm singuri, pentru a ne putea bucura oricând de amestecul mirodeniilor și ingredientelor fabuloase. Friptura conține două feluri de carne: de vită și de pui. Chiar dacă la prima vedere poate părea un fel de mâncare complicat, nu este așa. Urmând pașii, veți vedea cât de simplu e de preparat această friptură arăbească.

Ingrediente pentru friptură arăbească

– mușchi vită;

– piept pui;

– usturoi;

– ardei;

– ceapă;

– rozmarin;

– coriandru;

– chimen;

– boia;

– pătrunjel;

– lămâie;

– sos rodii;

– făină;

– ulei;

– sare, piper.

Mod de preparare

Se taie mușchiul de vită în bucăți mai mari și late, se asezonează cu sare și cu piper, se bat puțin, apoi se pun la rumenit, în ulei încins. Se adaugă și piept de pui.

Se taie în fâșii lungi ardeiul gras, verde și roșu, se toacă mărunt o ceapă roșie și se amestecă între ele aceste ingrediente. Se pune și puțin rozmarin peste legume. Se scot bucățile de carne când sunt gata, pe farfuria de servit, iar în tigaia în care a fost carnea se mai adaugă puțin ulei și apoi se pun legumele de mai devreme la sotat.

Se presară coriandru uscat, chimen, ardei iute uscat, pătrunjel verde, se stoarce zeama de lămâie și se pune jumătate de linguriță de făină, dar și puțină apă și sos de rodii. Se amestecă bine totul la foc mediu, timp de câteva minute. Se adaugă înapoi carnea făcută mai devreme și se mai ține încă un minut, apoi friptura arăbească este gata.

Sursa: Chefi la cuțite