Friptură arăbească din carne de vită și pui

O friptură arăbească este un fel de mâncare sățios și de nerefuzat. Azi învățăm să îl preparăm singuri, pentru a ne putea bucura oricând de amestecul mirodeniilor și ingredientelor fabuloase. Friptura conține două feluri de carne: de vită și de pui. Chiar dacă la prima vedere poate părea un fel de mâncare complicat, nu este așa. Urmând pașii, veți vedea cât de simplu e de preparat această friptură arăbească.
– mușchi vită;
– piept pui;
– usturoi;
– ardei;
– ceapă;
– rozmarin;
– coriandru;
– chimen;
– boia;
– pătrunjel;
– lămâie;
– sos rodii;
– făină;
– ulei;
– sare, piper.
Se taie mușchiul de vită în bucăți mai mari și late, se asezonează cu sare și cu piper, se bat puțin, apoi se pun la rumenit, în ulei încins. Se adaugă și piept de pui.
Se taie în fâșii lungi ardeiul gras, verde și roșu, se toacă mărunt o ceapă roșie și se amestecă între ele aceste ingrediente. Se pune și puțin rozmarin peste legume. Se scot bucățile de carne când sunt gata, pe farfuria de servit, iar în tigaia în care a fost carnea se mai adaugă puțin ulei și apoi se pun legumele de mai devreme la sotat.
Se presară coriandru uscat, chimen, ardei iute uscat, pătrunjel verde, se stoarce zeama de lămâie și se pune jumătate de linguriță de făină, dar și puțină apă și sos de rodii. Se amestecă bine totul la foc mediu, timp de câteva minute. Se adaugă înapoi carnea făcută mai devreme și se mai ține încă un minut, apoi friptura arăbească este gata.
Sursa: Chefi la cuțite
Face parte din echipa Rețete și vedete încă de la lansarea publicației, în 2020, aducând cu ea o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, la Evenimentul Zilei, dar și în agenții de presă internaționale (Agence France Presse și Associated Press) și radio (Radio 21). De asemenea, activează cu succes și în domeniul relațiilor publice, îmbrățișând proiecte de PR cultural și de business. Este, de mulți ani, PR-ul Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara și co-fondator la o publicație unică în peisajul media național, dedicată celor mici și părinților lor, Știri pentru copii.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook