Nu mai este un secret că pieptul de rață indiferent cum este preparat, se combină perfect cu diverse sosuri sau dulceață de fructe, însă cu sos picant de cireșe este chiar demențial de gustos.
Ingrediente
1 kg piept de rață, sare și piper, ulei (pentru friptură); 1 kg cireșe fără sâmburi ( congelate), 1-2 linguri miere, 1-2 linguri reducție de oțet balsamic, un praf de sare, 1 lingură suc de lămâie (pentru sosul de cireșe); 800 g aluat foietaj, 1 ou, susan negru, fructe de pădure pentru decor (pentru servit)
Mod de preparare friptură din piept de rață cu cu sos picant de cireșe
Pieptul de rață se crestează pe partea cu piele, până aproape de carne, apoi se freacă ușor cu sare grunjoasă, se presară și puțin piper și se trage la tigaia unsă cu puțin ulei, mai întâi pe partea cu piele, pentru 3 minute, apoi și pe partea cealaltă, pentru alte trei minute. Se continuă prepararea pieptului de rață la cuptor, pentru 15 minute, apoi se păstrează acoperit, până în momentul servirii.
Pentru sosul de cireșe, se pun toate ingredientele în recipientul unui blender și se transformă într-un sos compact și vâscos.
Pentru sticksurile din foietaj, se decongelează foietajul, se unge cu ou bătut și se taie în fâșii lungi și subțiri. Se așază fâșiile în tavă, pe hârtie de copt, apoi se presară susan negru peste ele și se coc la 200 de grade, pentru 10 – 15 minute.
Sursa: Chefi la cuțite
Unul din jurații Chefi la cuțite, taxat aspru de fani. Ceea ce a făcut i-a deranjat enorm
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook