Fursecuri cu ciocolată. Rețeta unui desert delicios, care se potrivește perfect cu o cană de ceai sau cafea

Fursecuri cu ciocolată. Rețeta unui desert delicios, care se potrivește perfect cu o cană de ceai sau cafea
Rețeta fursecurilor cu ciocolată poate salva orice gospodină, pentru că se potrivesc perfect pentru o masă de sărbătoare, dar și pentru o simplă gustare.

Există o mulțime de modalități de a găti fursecurile, mai ales că sunt foarte gustoase și simplu de preparat. Gospodinele mai des caută rețeta cu fursecuri de ciocolată, întrucât fulgii de ciocolată oferă acestui desert un gust delicios.

Fursecurile cu ciocolată au fost descoperiți din greșeală de Ruth Graves Wakerfield, în anul 1930. Ruth era un simplu nutriționist și iubea să gătească diferite deserturi. În așa fel își aștepta oaspeții și pentru această ocazie a optat să gătească niște fursecuri.

Din păcate sau din fericire, nu avea ciocolată de casă, care era necesară pentru a prepara rețeta. Din acest motiv, a folosit bucățele din ciocolata de la Nestle.

Prin urmare, gospodina se gândea să obțină niște fursecuri cu ciocolată topită, dar s-a trezit cu bucățele de ciocolată care s-au înmuiat, dar și-au păstrat forma inițial. Așa s-a descoperit rețeta fursecurilor cu fulgi de ciocolată.

Este cunoscut că se gătesc foarte repede și ușor. Ingredientele pot fi găsite cu ușurință la orice magazin. Iar cu ajutorul acestei rețetă veți obține 12 bucăți.

Toate ingredientele necesare :

  • 100 g ciocolată
  • 200 g făină
  • 20 g cacao
  • 100 g zahăr
  • 100 g miez de nucă
  • 2 ouă
  • 100 g unt
  • esență de rom

Cum puteți să gătiți rapid fursecurile de ciocolată?

În primul rând, se bat albușurile, până se obține o spumă. Mai apoi se adaugă peste albuș esența de rom și 100 g de zahăr. Continuați să amestecați bine ingredientele și mai puneți gălbenușurile în cratiță și untul, care a stat câteva minute la temperatura camerei.

Într-o cratiță aparte amestecați 200 g de făină și 20 g de cacao. Mai apoi adăugați treptat amestecul de făină și cacao în prima compoziție. Se amestecă toate ingredientele foarte bine până obținem un aluat omogen.

În al doilea rând, ungeți o bucată de unt pe o tavă întinsă. Și aluatul se așază atent cu o distanță de 3 m. La final, nu uitați să adăugați bucățelele de ciocolată și, bine înțeles, miezul de nucă la fiecare fursec.

Iar acum puneți fursecurile să se gătească în cuptor timp de 15 minute la foc moderat. Poftă bună!

Adela Popescu, exasperată de fiul ei. Micuțul a evadat