Gabriela Firea despre șpagă și traficul din Capitală.  ”Am fost puțin naivă”

Gabriela Firea despre șpagă și traficul din Capitală.  ”Am fost puțin naivă”
Gabriela Firea are o părere lamentabilă despre unii politicieni. A fost invitată la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” și a făcut afirmații surprinzătoare. Despre actualul primar al Capitalei spune că nu l-ar angaja nici ca portar.

Gabriela Firea a povestit întâmplări neplăcute din copliăria ei și despre cariera ei de jurnalist și politician. A fost la Denise Rifai și a povestit despre amenințările pe care le-a primit și care ar fi adevărul despre șpagă pentru autobuze noi în Capitală.

Gabriela Firea: ”Nu l-aș lua pe Nicușor Dan nici ca simplu portar”

Gabriela Firea a avut de răspuns la 40 de întrebări despre ea, politică și decizii pe care le-a luat în timpul când a fost primar al Capitalei. A descusut-o fără menajamente Denise Rifai, marți, 22 iunie, la Kanal D, scrie evz.ro.

”Ați fost cel mai bun primar pe care l-a avut Bucureștiul?”, a fost întrebată Gabriela Firea. ”Asta trebuie să o spună bucureștenii, comparând cu foștii primari și cu ce se întâmplă acum. Am fost puțin naivă, crezând că rezultatele muncii mele vor fi apreciate la adevărată lor valoare. Am intrat cu foarte multă dorința de a face și de a rezolva.

Credeam că pot muta munții din loc, doar prin simplul motiv că vreau, și că voi reuși să unesc echipa astfel încât să fim performanți. Văzând ce se întâmplă acum în Capitală, nu l-aș lua pe Nicușor Dan nici ca simplu portar”, a spus fostul edil.

Despre traficul infernal din Capitală

”De ce nu ați rezolvat problema traficului din București?”, a întrebat Denise Rifai.

”Cred că peste 70% din promisiunile din campania electorală au fost îndeplinite. Sintagma «revoluția din trafic» a fost una nefericită, nu-mi aparține, trebuie să mi-o asum. În timpul mandatului meu, s-a făcut cea mai mare și complexă înnoire a parcului auto STB, cu cele 400 de autobuze Euro 6 şi 100 Mercedes-Benz hibrid. Am demarat licitația pentru tramvaie și cea pentru troleibuze. Tot ce se afla tras pe dreapta, în depouri, a fost reparat”, a spus Gabriela Firea.

Șpagă pentru achiziția autobuzelor și companiile municipale

Au fost abordate și cele două teme cu care Gabriela Firea a fost constant atacată. șpaga la achiziționarea autobuzelor și companiile municipal.

”Au fost calomnii legate de campania electorală. Categoric, nu!” a spus Firea. ”Am dat în judecată câțiva jurnaliști pentru că nu este normal. Una este ca un jurnalist să spună că nu-i place de persoana ta și alta este să se spună că ai interese financiare, că ai luat șpagă.

Consilierii PNL și USR ne-au făcut plângeri peste plângeri, unele sunt în continuare în diferite faze. Au fost doar lucruri menite să mă denigreze. E foarte neplăcut să citești despre tine neadevăruri”, a dezmințit fostul primar.

Cât despre companiile municipale, ”bugetul Capitalei nu a fost niciodată 1,5 miliarde de euro, este de circa 600 milioane de euro”.

”Companiile municipale nu au fost declarate ilegale sau în afara Constituției. Ele există în principalele mari oraşe din România, precum și în întreaga Europă.

Companiile sunt perfect legale, au fost înființate pentru a înlătura căpușele, de la bugetul Primăriei Capitalei. Acum companiile municipale au fost înghețate de primarul general: nu avem curățenie, șobolanii și țânțarii sunt peste tot, oraşul arată jalnic, șantierele sunt închise. Domnul Dan le îngroapă neplătind intenționat facturile și se vede cum arată orașul.” a mai spus fostul primar.


Gabriela Firea, despre tatăl ei violent. Denise Rifai o face să plângă

Călin Popescu-Tăriceanu, om de radio. Fotografii rare, din tinerețea fostului premier