Gerard Depardieu a fost pus sub acuzare. Ce a făcut actorul

Gerard Depardieu a fost pus sub acuzare. Ce a făcut actorul
Gerard Depardieu a fost oficial pus sub acuzare de către autorități. Faptele de care este acuzat s-ar fi comis în anul 2018.

Gerard Depardieu a fost pus sub acuzare.  Actorul francez este acuzat de viol și agresiune sexuală care ar fi fost comise în 2018 împotriva unei actrițe de 20 de ani. O primă anchetă a acuzațiilor de viol împotriva lui Depardieu, în vârstă de 72 de ani, a fost abandonată din lipsă de probe. Aceasta a fost ulterior redeschisă, ducând la acuzații penale depuse în decembrie, a declarat marți o sursă judiciară.

Actorul francez a fost acuzat inițial că a agresat și violat o actriță de 20 de ani la domiciliul său din Paris în august 2018. O anchetă asupra acuzațiilor a fost abandonată în 2019. Actrița a relansat procedurile, au declarat procurorii de la Paris anul trecut.

Gerard Depardieu pus sub acuzare. Ce zice avocatul lui 

Avocatul lui Depardieu, Herve Temime, a declarat pentru AFP că actorul, care este liber, dar sub supraveghere judiciară, „respinge complet acuzațiile”. Potrivit unei surse apropiate cazului, Depardieu este prieten al familiei actriței. Unele rapoarte au sugerat că Depardieu și actrița repetau o scenă a unei piese de teatru. Sursa însă a spus că „nu a fost nimic profesional în această întâlnire”. 

Depardieu și-a creat numele în filmul „Going Places” din 1974, după care s-a bucurat de o creștere uriașă, demonstrând talent în roluri variate. În 2013, Depardieu a stârnit critici părăsind Franța și luând naționalitatea rusă. Acest lucru l-a făcut ca protest la o propunere de creștere a impozitelor asupra celor bogați din țara sa natală. Președintele rus Vladimir Putin l-a invitat la cină pentru a-i prezenta noua cetățenie. Depardieu a fost ulterior laudativ la adresa lui Putin într-un interviu acordat cotidianului rus Komsomolskaya Pravda.

Foto: Facebook

Citiți despre începutul scandalului:

Gérard Depardieu, pus din nou sub acuzare pentru viol