Gigi Becali a intrat în afaceri cu statul. Cristi Borcea l-a dat de gol. „Eu nu mă pot compara cu el…”

Gigi Becali a intrat în afaceri cu statul. Cristi Borcea l-a dat de gol. „Eu nu mă pot compara cu el…”
Când vina vorba de afaceri, Gigi Becali e întotdeauna în top. Iată la ce s-a gândit acum latifundiarul ca să-și mărească veniturile.

Este unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din România, iar acum Gigi Becali are planuri mari.

Gigi Becali bagă bani într-o afacere dintr-un domeniu nou. Afaceristul s-a reprofilat

Gigi Becali s-a gândit să investească într-un nou domeniu, așa că n-ar mira pe nimeni dacă Gigi Becali va da din nou lovitura. Este total diferit de ceea ce a făcut până acum afaceristul, dar e posibil ca Becali să aibă mare noroc.

Acesta s-a hotărât să investească în agricultură, un domeniu care nu chiar atât de necunoscut lui Becali, ținând cont de faptul că familia lui a avut afaceri înainte de Revoluție. Becali a participat la o licitație a Agenției Domeniilor Statului și a reușit să obțină concesionarea unui teren agricol de 755 hectare care se află în Tulcea.

Perioada de concesionare este de 20 de ani

Perioada pentru care Gigi Becali va beneficia de acest pământ este de 20 de ani, iar dacă toate lucrurile vor decurge așa cum scrie la carte, afaceristul va intra în posesia acestuia peste zece zile. Pentru caietul de sarcini, afaceristul a plătit suma de 4.760 lei cu TVA, iar garanția s-a ridicat la valoarea de 943.193,47 lei.

Ce avere are Gigi Becali

Cu ceva timp în urmă, Alin Stoica a dat un interviu în presa din Belgia, de unde reieșea faptul că Becali ar fi mai bogat chiar și decât Țiriac, având undeva între 2-3 miliarde de euro. Oficial însă, în decembrie anul trecut, Becali s-a aflat pe locul 14 în Top 300 Capital averea sa fiind cuprinsă între 325 – 425 de milioane de euro.

„Nici n-aveți idee cât de mult s-a îmbogățit”

„Becali nu a vrut să investească banii familiei sale în afara României, ci să cumpere terenuri din jurul Bucureștiului la prețuri foarte mici și să facă afaceri cu Ministerul Apărării și cu alții. Terenurile respective au ajuns la o valoare uriașă în timpul boomului de pe piața imobiliarelor. Nici n-aveți idee cât de mult s-a îmbogățit.

Oficial, el e în TOP 30 cei mai bogați oameni din România, cu o avere de peste 300 de milioane de dolari, dar se spune că suma ar putea fi de 8-9-10 ori mai mare. Pe lângă activitatea sa din fotbal, unde cunoștințele sale sunt foarte limitate, contrar a ceea ce el vrea să creadă, a intrat și în politică cu un mic Partid Creștin Democrat”, a declarat Alin Stoica pentru belgienii de la lesoir.be.

Dumitru Dragomir, uluit de banii lui Becali

Și Dumitru Dragomir a vorbit despre averea lui Becali și s-a arătat șocat de cât de mulți bani are. „El are atâția bani încât noi nici putem gândi. A vândut 100 de milioane de euro în terenuri. A înțeles capitalismul mai bine decât orice. El a rezistat din punct de vedere financiar, în rest s-au făcut praf echipele. (…) Din punctul meu de vedere, are peste două miliarde. Convingerea mea este că, dacă trăiește cinci mii de ani, nu poate să rămână fără bani”, a spus Dumitru Dragomir.

Ce spune Cristi Borcea

Și Cristi Borcea a povestit despre banii nașului său de cununie, punctând că nu se poate compara cu acesta. „Eu cred că are peste 1 miliard (n.r. de euro), active și bani. Eu nu mă pot compara cu el. Pe el nu-l interesează decât biserica și familia. FCSB este doar o afacere”, a declarat Cristi Borcea.