Gospodinele cu stil știu ce să pună pe masa tradițională de Paște. Cele mai elegante și gustoase aperitive

Gospodinele cu stil știu ce să pună pe masa tradițională de Paște. Cele mai elegante și gustoase aperitive
Ne mai desparte doar foarte puțin timp până când vom spune „Hristos a înviat!” și ne vom așeza alături de familie, la masa de Paște. Aceste aperitive vor satisface și cele mai pretențioase gusturi.

Lângă tradiționalul drob, ouăle roșii și cozonac, membrii familiei și prietenii vor fi încântați de aceste aperitive senzaționale. Iată cât de repede se prepară.

Rulouri de șuncă cu castravete murat

După un post ținut ca la carte, un platou cu rulouri de șuncă va da savoare mesei de Paște. Ingredientele necesare sunt: șuncă presată tăiată felii, brânză de vaci, mărar verde, castravete. Amestecați brânza cu mărarul, sare și piper după gust. Puteți adăuga și două lingurițe cu unt la 300 g brânză, pentru a avea o compoziție mult mai cremoasă.

Castravetele, fie crud, fie murat, se va tăia sub formă de cubulețe. Întindeți crema de brânză pe feliile de șuncă tăiate subțiri, puneți bucățele de castraveți și rulați. Sunt foarte gustoase și vor fi pe placul tuturor invitaților.

Cocktail cu creveți

Pentru o așa ocazia specială ca Paștele, o rețetă de cocktail cu creveți este mai mult decât binevenită. Ingredientele necesare sunt 400 g creveți proaspeți sau congelați, 100 g maioneză, 2 linguru cu ketch-up, 1 linguriță cu cognac, 1 linguriță cu zeamă de lămâie, sare și piper după gust, salată verde, felii de lămâie.

Mod de preparare

Pentru început, curățați creveții și clătiți bine sub apă rece și lăsați 12 bucăți cu codiță, vă vor fi necesari pentru decor. Puneți la fiert și, din momentul în care au dat în clocot, lăsați două minute. Scoateți într-o sită, lăsați să se scurgă foarte bine, apoi la răcit.

Pregătiți sosul, amestecând maioneza cu ketchup, cognac, lămâîe, sare, piper. Dacă doriți, puteți pune în loc de piper câteva picături de sos Tabasco. Tocați apoi creveții și amestecați cu sosul.  Pregătiți șase cupe, așezați întâi frunze de salată verde și puneți compoziția. Decorați cupele cu creveți păstrați cu codiță și felii de lămâie. Preparatul se pune la frigider până se va servi.

Rulou de dovlecel cu urdă

Minunatele rulouri de dovlecel cu urdă sunt mult așteptate pe masa de Paște. Aveți nevoie de patru ouă, 200 g dovlecei, 60 g brânză Emmental, sare, 250 g urdă. Curățați dovleceii, spălați bine și tăiați în feliuțe foarte subțiri. Lăsați dovleceii într-o strecurătoare.

Bateți ouăle într-un bol, apoi adăugați sare și feliile de dovlecel. Puneți dovleceii la cuptor într-o tavă tapetată cu folie de copt și unsă cu puțin ulei. Scoateți din cuptor când sunt gata, lăsați la răcit, apoi întindeți urda și rotiți încet până obțineți rulada, apoi puneți la cuptor.

Recomandarile noastre