Grașii au mai multe șanse să prindă 80 de ani

Grașii au mai multe șanse să prindă 80 de ani
Grașii au mai multe șanse să prindă 80 de ani. Așa spun cercetătorii americani de la Universitatea de Stat din Ohio. Problema este când începi să te îngrași.

Grașii au mai multe șanse să prindă 80 de ani, spun oamenii de știință. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio au analizat date a două generații din Framingham, un oraș din Massachusetts.

Grașii au mai multe șanse să prindă 80 de ani

Grașii au mai multe șanse să prindă 80 de ani. Persoanele care se îngrașă mai târziu în viață au mai multe șanse să trăiască până la 80 de ani, susține un studiu al cercetătorilor americani, citat de evz.ro.

Începeți maturitatea la o greutate normală și „adăugați încet kilogramele”, spun cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio. Ei au analizat datele a peste 8.000 de persoane.

Cercetătorii au analizat date a două generații din Framingham, un oraș din Massachusetts, cu vârste cuprinse între 31 și 80 de ani.

Oamenii care au început maturitatea la o greutate normală și au devenit mai târziu supraponderali,  au avut tendința de a trăi mai mult.

Mai mult, cei care au început maturitatea ca obezi și au continuat să adauge în greutate au avut cea mai mare rată a mortalității.

Generația mai tânără de astăzi devine supraponderală și obeză mai devreme în viața lor decât părinții. De aceea, este mai probabil să aibă decese legate de obezitatea în creștere, spun cercetătorii.

Grașii au mai multe șanse să prindă 80 de ani

Autorii studiului nu sfătuiesc adulții să devină supraponderali, având un indice de masă corporală (IMC) mai mare sau egal cu 25. Ei sugerează că, dacă trebuie să adăugăm kilogramele, să o facem mai târziu în viață.

„Impactul creșterii în greutate asupra mortalității este complex”, a spus Hui Zheng, autor al studiului la Universitatea de Stat din Ohio.

Dimensiunea eșantionului

Cercetătorii au folosit date despre 4.576 de persoane din eșantionul inițial al studiului Framingham Heart Study (FHR) și 3.753 dintre copiii lor.

În ambele generații, cercetătorii au analizat date cu vârste cuprinse între 31 și 80 de ani.

Măsura principală a fost IMC, care se bazează pe înălțimea și greutatea unei persoane. Este utilizată ca regulă generală pentru a clasifica o persoană ca fiind subponderală, greutate normală, supraponderală sau obeză.


Horoscop Minerva – 5 februarie. Pentru Pești se deschide un capitol nou, care ține de realizarea planurilor lor

Horoscop. Previziuni pentru Anul Bivolului de metal