Grota Laptelui, locul unde Preacurata și-a alăptat Fiul cel iubit. Ritualul care face minuni

Grota Laptelui, locul unde Preacurata și-a alăptat Fiul cel iubit. Ritualul care face minuni
La doar 300 de metri de Biserica Nașterii Domnului din Betleem se află o biserică micuță, numită Grota Laptelui. Grota Laptelui este locul care face minuni cu femeile care nu pot avea copii.

Biserica Grota Laptelui a fost ctitorită în secolul al V-lea de Sfânta Paula, ucenica Sfântului Ieronim și este închinată Maicii Domnului.

Grota Laptelui, locul unde Preacurata și-a alăptat Fiul cel iubit. Ritualul care face minuni

Potrivit legendei, îngerul i-a spus lui Iosif să plece din Betleem și să fugă în Egipt, ca să scape de furia lui Irod. “Scoală-te, ia Pruncul și pe mama Lui și fugi în Egipt. Și stai acolo până ce-ți voi spune. Fiindcă Irod are să caute Pruncul ca să-L ucidă. Și sculându-se, a luat, noaptea, Pruncul și pe mama Lui și a plecat în Egipt.

„Din Egipt am chemat pe Fiul Meu”

Și au stat acolo până la moartea lui Irod. Ca să se împlinească cuvântul spus de Domnul, prin proorocul: <<Din Egipt am chemat pe Fiul Meu>>”. În drumul lor, Iosif și Preacurata s-au oprit în peșteră, pentru ca Maica Domnului să-și alăpteze copilul. În timp ce alăpta, o picătură de lapte a căzut pe stânca peșterii. Iar aceasta, din roșie cum era, a devenit albă.

În anul 1872, peste biserica făcută de sfânta Paula, care a trăit în Betleem, călugării franciscani s-a ridicat un alt lăcaș de cult. Din vechea biserică se mai păstrează și astăzi fragmente de mozaic în apropierea ușii de la intrare. Iar în anul 2007 a fost deschisă aproape de Grota Laptelui o capelă închinată Maicii Domului, legată de aceasta printr-un tunel săpat în pământ.

Rugăciune-canon pentru femeile care nu pot avea copii

Grota este din cele mai vechi timpuri loc de pelerinaj pentru femeile care nu pot avea copii. Dar și pentru cele care nu mai au lapte pentru micuți. Acestea obișnuiau să radă puțină pulbere de pe pereți pe care o înghițeau și minunea se întâmpla în viața fiecăreia dintre ele.

Pentru a evita însă degradarea, călugării franciscani au pus de ceva vreme la vânzare pliculețe cu pulbere din Grota Laptelui. Alături de acestea există și un prospect și o rugăciune-canon în mai multe limbi străine, inclusiv în română. O altă veche tradiție spune că în acest loc au fost îngropați mulți dintre pruncii pe care i-au omorât soldații lui Irod, la ordinul acestuia.

Recomandarile noastre