Hollywood-ul vrea să îmbogățească copiii săraci

Hollywood-ul vrea să îmbogățească copiii săraci
Noul val de actori de la Hollywood va fi recrutat din medii defavorizate. E nevoie de „sânge proaspăt” în industrie, iar vedetele au decis să acționeze.

Hollywood-ul vrea să îmbogățească copiii săraci, iar marile vedete acționează în acest sens. George Clooney şi alte vedete de la Hollywood au anunţat luni lansarea unui program educativ conceput să pregătească elevii de liceu din Los Angeles provenind din medii defavorizate sau din rândul minorităţilor pentru a urma cariere în industria cinematografică, informează AFP marţi.

Programul, care va fi sponsorizat de Clooney, Eva Longoria (Desperate Housewives) şi Don Cheadle (supereroul War Machine din saga Marvel), va debuta în septembrie 2022. Acesta vizează iniţial adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani dintr-un liceu din centrul Los Angeles-ului. În viitor, programul urmează să fie extins şi la alte licee publice din oraş.

Hollywood-ul vrea să îmbogățească copiii săraci

„Scopul nostru este să reflectăm mai bine diversitatea ţării noastre, iar asta implică să începem devreme”, a declarat Clooney într-un comunicat care anunţă crearea unei instituţii care va gestiona acest proiect, şcoala de producţie de film şi de televiziune Roybal. „Elevii vor fi învăţaţi tehnici de cameră, montaj, efecte vizuale şi sunet şi se vor familiariza cu toate oportunităţile de carieră pe care această industrie le oferă”, a mai explicat actorul.

Această iniţiativă urmează la scurt timp după anunţarea unui proiect similar din partea producătorilor de muzică Dr Dre şi Jimmy Iovine, în parteneriat cu alte instituţii din metropola californiană.

Districtul şcolar din Los Angeles este al doilea ca mărime din ţară. Acesta numără circa 650.000 de elevi. Majoritatea provin din familii cu venituri modeste, adesea de origine afro-americană sau hispanică. Acum ei au șansa să se îmbogățească, dacă vor face carieră la Hollywood.

Programul apare și în contextul în care lipsa diversităţii de la Hollywood, atât în faţa cât şi în spatele camerei, a fost criticată în ultimii ani. Amintim campania #OscarsSoWhite lansată în 2015 pentru a denunţa predominanţa artiştilor albi în nominalizările la Oscaruri. Programul promovat de George Clooney va oferi, de asemenea, „stagii care vor duce la cariere profitabile”, a adăugat actorul, care va face parte din consiliul de administraţie ca şi celelalte vedete care participă la acest proiect.

Sursa foto: Instagram

Ce ținute au purtat Smiley și Gina Pistol la botezul micuței Josephine