Horațiu Mălăele, un mare povestitor, un clovn trist, îşi spune azi povestea, la TVR

Horațiu Mălăele, un mare povestitor, un clovn trist, îşi spune azi povestea, la TVR
Când era mic, lui Horațiu Mălăele i se spunea ”prostul clasei”. I se lipeau bilete cu apelativul ăsta pe spate. Destinul său a fost să devină un actor deosebit de talentat, un regizor rafinat, cu 30 de expoziții de caricatură de excepție. Este inivitat de Marina Constantinescu la „Nocturne”, de la TVR 1, azi de la ora 23.00.

Un spectator i-a spus: „Când intraţi dumneavoastră pe scenă, parcă intră mai mulţi!”. Actorul și regizorul Horațiu Mălăele spune că acesta este, poate, cel mai frumos compliment pe care l-a primit.

Horațiu Mălăele, un mare povestitor, un clovn trist

Horațiu Mălăele intră în scenă la „Nocturne”. Un mare povestitor, un clovn trist care îşi pune viaţa pe tavă: actorul Horaţiu Mălăele. Joi, 2 şi 9 decembrie, ora 23.00, la TVR 1.

„Trăim vremuri dificile, dar poate că nici nu merităm altceva. Să ne bucurăm că nu e mai rău, să improvizăm ceva şi să miroasă a viaţă. Viaţa e frumoasă, ce mama dracu’!. Asta ar spune clovnul din mine”, admite actorul Horaţiu Mălăele, invitatul Marinei Constantinescu la „Nocturne”, de la TVR 1. Și are ce povesti, motiv pentru care vor fi două părți, pe 2 și 9 decembrie.

Deşi suntem obişnuiţi să îl primim în hohote de râs, la „Nocturne”, realizatoarea Marina Constantinescu ne aduce în lumina reflectoarelor un altfel de personaj Horaţiu Mălăele.

Un mare povestitor, un clovn trist care îşi pune viaţa pe tavă: actorul Horaţiu Mălăele. Joi, 2 şi 9 decembrie, ora 23.00, la TVR 1.

A interpretat sute de roluri

Cu un profund respect, actorul, regizorul, caricaturistul şi scriitorul Horaţiu Mălăele aduce un tribut marilor personalităţi cu care se declară fericit că a fost contemporan. Povești cu Toma Caragiu, Ion Caramitru, Emil Brumaru, Cătălina Buzoianu. „Stând în preajma lui Toma, a lui Dinică, a lui Moraru, mă gândesc că ar fi trebuit să fiu mult mai bun.”

Ediţia „Nocturne” este şi despre cum vede rolul de actor, după ce a interpretat sute de roluri atât în teatru, cât şi în cinema. „Actorul e o plămadă foarte sensibilă, care se poate rătăci sau chiar muri la o singură jignire”, crede Horaţiu Mălăele.

Farmecul dialogurilor „Nocturne” ne cuprinde în fiecare joi, ora 23.00, la TVR 1. Mari personalităţi ale teatrului, filmului şi muzicii clasice vin în casele noastre. Actorii Emilia Popescu, Marcel Iureş, Dan Chişu, compozitorul şi cantautorul Nicu Alifantis, pianistul Dan Grigore au fost printre invitaţii Marinei Constantinescu.