Simona Ionescu / Redactor Șef

Bancul zilei: Avocatul s-a crezut cel mai deștept, dar nici el nu se putea pune cu compania de asigurări

Bancul zilei: Avocatul s-a crezut cel mai deștept, dar nici el nu se putea pune cu compania de asigurări
Începeți ziua cu zâmbetul pe buze! Am decis să înlocuim Horoscopul cu unu-două bancuri care să vă dea o stare de bine pentru toată ziua. Dacă știți bancuri bune, puteți să ni le trimiteți pe adresa de mail redactie@retetesivedete.ro.

Întamplarea a avut loc în Charlotte, North Carolina. Un avocat a cumpărat o cutie de trabucuri rare și scumpe, apoi a încheiat o polița de asigurare, printre riscurile asigurate fiind și focul. Cam într-o lună, după ce a fumat întreaga cutie de trabucuri s-a dus la compania de asigurări și a înaintat o cerere de despăgubire în care a menționat că trabucurile au fost distruse într-o serie de mici incendii.

Compania de asigurări a refuzat să-l despăgubească motivând că trabucurile au fost consumate în mod obișnuit, fără vreun eveniment deosebit. Avocatul a dat în judecată compania de asigurări și a câștigat procesul. În motivarea deciziei, judecătorul a menționat că, deși solicitarea avocatului era ridicolă, acesta deținea o polița emisă de companie în care erau specificate riscurile asigurate, printre care și focul, fără a fi definită noțiune de „foc acceptat”și „foc inacceptat” pentru plata despăgubirii și a obligat compania la plata despăgubirii.

Decât să suporte costurile și durata unui proces lung, plin de recursuri, compania a fost de acord cu sentința și a plătit 15.000 USD avocatului pentru pierderea bunurilor asigurate. După ce avocatul a încasat despăgubirea, compania de asigurări a cerut arestarea acestuia pentru 24 de incendieri. În baza cererii de despăgubire și a mărturiilor depuse în precedentul proces avocatul a fost condamnat pentru incendierea intenționată a bunurilor asigurate și a fost condamnat la 24 luni închisoare și plata unei amenzi de 24.000 USD.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre