Lumea va suferi în viitor din cauza asteroizilor, vor fi inundații și secete care vor devasta țări întregi. Lumea va fi vizată și de o foamete masivă, cel puțin așa arată predicțiile astrologului francez Nostradamus din secolul al XVI-lea.
În celebra sa carte „Les Propheties”, publicată în 1555 și cu 942 de catrene poetice, se spune că Nostradamus a prezis viitorul. Unii consideră că Nostradamus a prezis devastările cauzate de încălzirea globală și asteroizi și chiar creșterea tehnologiei AI. Descris drept „Profetul pieirii”, astrologul și doctorul francez a fost inspirat de textele biblice și de propriile sale experiențe din timpul ciumei. Astfel, predicțiile sale sunt concentrate pe foamete și tristețe.
La mai bine de 450 de ani după ce Nostradamus și-a publicat cartea, opera sa rămâne populară, deoarece predicțiile sale sunt în întregime deschise interpretării și ar putea însemna orice.
Încălzirea globală și efectele sale teribile
Nostradamus a prezis în 1555 că schimbările climatice vor deveni atât de grave încât temperaturile crescânde vor „găti pe jumătate” peștele în mare. De asemenea, el a sugerat că, în cele din urmă, rasa umană nu va vedea ploaie timp de 40 de ani, iar când în cele din urmă o va face, vor avea loc „mari inundații” care ar devasta națiunile.
„Timp de patruzeci de ani curcubeul nu se va vedea/ Timp de patruzeci de ani se va vedea în fiecare zi/ Pământul uscat va crește mai uscat/ și vor fi inundații mari când se va vedea”. Astrologul pare să sugereze că inundații devastatoare de proporții biblice vor lovi lumea în viitorul apropiat. Lumea a cunoscut deja valuri de căldură, inundații și secete mai devastatoare în ultimii ani, Națiunile Unite avertizând că dezastrele naturale vor deveni mai dese și mai intense în celebrul raport numit „Cod roșu pentru umanitate”, scrie Daily Mail.
ONU a tras semnalul de alarmă: „Cod roșu pentru umanitate”
ONU a avertizat că Pământul se va încălzi probabil cu 1,5 C în următorii 20 de ani – cu un deceniu mai devreme decât se aștepta anterior. Oamenii de știință s-au așteptat ca temperaturile să crească cu 1,5 C peste nivelurile preindustriale între 2030 și 2052, dar acum cred că acest lucru se va întâmpla între acest an și 2040.
Amintim că din 1970, temperaturile suprafeței globale au crescut mai repede decât în orice altă perioadă de 50 de ani în ultimii 2.000 de ani, a spus ONU, în timp ce ultimii cinci ani au fost cei mai calzi înregistrati din 1850 încoace.
„Este garantat că clima se va înrăutăți”, a spus coautorul raportului, Linda Mearns, un expert în climă la Centrul Național pentru Cercetare Atmosferică din SUA. „Nu văd nicio zonă care să fie sigură… Nicăieri unde să alergi, niciunde unde să te ascunzi”. Valuri record de căldură, incendii și inundații au lovit țări din întreaga lume, ceea ce ar putea fi un semn de avertizare că previziunile lui Nostradamus privind mările fierbinți și inundațiile biblice ar putea fi reale în viitor.
La începutul acestui an, Europa de Vest a cunoscut cele mai grave inundații din ultimele decenii, lăsând în urmă peste 180 de morți după ce ploile abundente au lovit Germania, Belgia, Luxemburg, Elveția și Țările de Jos. Un val de căldură puternic a ucis sute de oameni pe coasta de vest a SUA și Canada la începutul acestei veri, în timp ce peste 300 au murit și aproape 13 milioane de persoane au fost afectate de inundațiile care au cuprins provincia Henan din China la sfârșitul lunii iulie.
Ploaia de asteroizi care va lovi Pământul
De asemenea, Nostradamus pare să fi prezis în 1555 că Pământul va fi lovit de asteroizi, provocând moartea oamenilor în masă. Din predicțiile astronomului nu este clar când va avea loc această presupusă lovitură de „piatră cerească”, dar el a scris că un „foc mare” va cădea din cer – „Un mare foc va cădea din cer timp de trei nopți/ la scurt timp după aceea va avea loc un cutremur”.
Lumea a avut deja situații legate de asteroizi. Un asteroid aproape la fel de lung ca un autobuz a ratat Pământul la începutul acestui an. NASA a avertizat că la fiecare 2.000 de ani apare un asteroid mare care ar putea provoca daune semnificative Pământului, ceea ce s-ar putea încadra cu predicțiile lui Nostradmus.
Asteroidul de anul acesta a venit la doar 20.000 de km de Pământ, mai aproape de planetă decât mulți sateliți geostaționari, potrivit NASA.
Dar nu a existat nicio amenințare pentru Pământ, deoarece asteroidul, numit 2021 GW4, a trecut la o distanță sigură și era suficient de mic încât ar fi ars în atmosferă dacă ar fi ajuns mai aproape. Agenția spațială americană estimează că ar fi nevoie de un asteroid de peste 800 de metri pentru a cauza probleme la nivel mondial dacă ar lovi Pământul.
Foamete în masă cauzată de inflație
Nostradamus a prezis, de asemenea, o foamete globală cauzată de inflație. Înfometarea în masă va duce, de asemenea, la creșterea conflictelor, potrivit lui Nostradamus. Oamenii se vor lupta pentru resursele naturale afectate de schimbările climatice. Într-o secțiune a cărții sale, Nostradamus a scris: „Fără stareți, călugări, nu începători de învățat/ Mierea va costa mult mai mult decât ceara de lumânare/ Prețul atât de mare al grâului, încât omul este agitat/ Semenii săi să mănânce în disperarea lui”.
Nostradamus pare să sugereze că rasa umană nu va învăța niciodată, iar prețurile vor continua să crească – atât de mult încât mulți mor de foame.
Peste tot în lume, țările au exprimentat instabilitatea politică, pandemia de coronavirus și lipsa de gaze. Iar acestea au cauzat un boom inflaționist, cu creșterea prețurilor la alimente și la facturile de energie. De exemplu, prețurile cu ridicata ale gazelor au crescut cu 500% în mai puțin de 12 luni în Marea Britanie, ca urmare a cererii crescute de energie și a exporturilor scăzute de gaze din Rusia și a ofertei scăzute din Franța.
În plus, Nostradamus a prezis că, odată cu creșterea prețurilor, în parte din cauza accesului redus la resursele naturale, rasa umană va fi „în disperare”, unii devenind agitați să înceapă războiul pentru resursele de bază, cum ar fi hrana și apa. Au existat deja avertismente de la cel mai înalt oficial al ONU în domeniul climei că planeta ar putea cădea în „conflict și haos” dacă liderii mondiali nu reușesc să abordeze schimbările climatice.
Criza securității alimentare
Patricia Espinosa, secretarul executiv al Convenției-cadru ONU privind schimbările climatice, a insistat că securitatea și stabilitatea globală s-ar putea deteriora dacă țările nu reușesc să reducă emisiile de gaze cu efect de seră. Ea a descris un viitor sumbru al anarhiei generale cauzate de catastrofa climatică, avertismentul asupra crizelor migraționale, penuria de alimente și o creștere a terorismului și a criminalității violente.
„Ar însemna mai puțină hrană, deci probabil o criză a securității alimentare. Ar lăsa mult mai mulți oameni vulnerabili la situații teribile, grupuri teroriste și grupuri violente. Ar însemna o mulțime de surse de instabilitate”, a spus Espinosa în octombrie.
Puterea tehnologiei AI
Nostradamus pare să fi prezis creșterea inteligenței artificiale în urmă cu aproape cinci secole. Tehnologia a evoluat într-o asemenea măsură în ultimele decenii încât este greu de știut ce evoluții se vor întâmpla în viitorul apropiat, dar Nostradamus pare să sugereze că oamenii vor deveni „nemuritori” prin ascensiunea tehnologiei AI.
Amintim că CEO-ul Tesla, Elon Musk, a anunțat deja că anul viitor compania va lansa un robot umanoid, în încercarea de a înlocui oamenii la locul de muncă unde munca este periculoasă, repetitivă sau plictisitoare.
View this post on Instagram
Musk a spus că robotul va avea o înălțime de aproximativ cinci picioare și opt inci și s-ar putea descurca de la ridicarea de alimente până la asamblarea mașinilor. Pe de altă parte, mulți experți au emis avertismente cu privire la implicațiile negative ale dependenței prea mari de tehnologie. La începutul acestui an, autoritățile americane de reglementare în materie de siguranță au deschis o investigație asupra sistemului de asistență pentru șofer al Tesla, după o serie de accidente în care mașinile Tesla s-au izbit de mașini de poliție și de o mașină de pompieri staționată în timp ce se aflau pe pilot automat.
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook