Simona Ionescu / Redactor Șef

Trei bancuri în loc de Horoscop

Trei bancuri în loc de Horoscop
Începeți ziua cu zâmbetul pe buze! De aceea am decis să înlocuim Horoscopul cu unu-două bancuri care să vă dea o stare de bine pentru toată ziua. Dacă știți bancuri bune, puteți să ni le trimiteți pe adresa de mail redactie@retetesivedete.ro.

Au fost odată doi băieți gemeni, în vârstă de șase ani, care dezvoltaseră personalități extreme. Unul era pesimist, celălalt un optimist convins. Îngrijorați, părinții lor i-au dus la un psihiatru.

În primul rând, psihiatrul l-a tratat pe pesimist. Încercând să-i înveselească viziunea, psihiatrul l-a dus într-o cameră plina de jucării. Dar, în loc să țipe de încântare, băiețelul a izbucnit în lacrimi.

–  Ce s-a întâmplat? a întrebat psihiatrul. Nu vrei să te joci cu vreuna dintre jucării?

–  Da, a șoptit băiețelul, dar daca aș face-o, le-aș strica.

Apoi, psihiatrul l-a tratat pe optimist. Psihiatrul l-a dus într-o camera îngrămădită până în tavan cu bălegar. Dar, în loc să strâmbe din nas dezgustat, optimistul s-a urcat în vârful grămezii și a început să scoată cu bucurie bălegarul cu mâinile goale.

–  Ce faci? întrebă nedumerit psihiatrul.

Băiețelul a răspuns:

– Cu tot bălegarul, trebuie să fie un ponei pe aici pe undeva!

***

La fiecare zece ani, călugărilor din mănăstire li se permite să-și încalce jurământul de tăcere pentru a rosti două cuvinte. Zece ani trec și este prima șansă a unui călugăr. Se gândește o secundă înainte de a spune:

–  Mâncare proastă.

Zece ani mai târziu, el spune:

–  Pat greu.

Este ziua cea mare, un deceniu mai târziu. Îi arunca călugărului o privire lunga și îi spune:

–  Am renunțat.

–  Nu sunt surprins, spune călugărul șef. Te plângi de când ai ajuns aici.

***

La Palatul Victoria se oprește badea Costică cu bicicleta și o rezeamă de gard și începe să caște ochii în jur. Gardianul:

– Bade, ia bicicleta de-aici că vin miniștrii, primul-ministru…

– No, că nu-i bai, i-am pus lacăt!

Petasos este prima pălărie cunoscută în lume

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre