Ianis Hagi, subiect în presa străină. Ce scriu ziariștii

Ianis Hagi, subiect în presa străină. Ce scriu ziariștii
E băiatul lui tata și îi calcă pe urme la propriu. Ianis Hagi face furori pe teren. Jurnaliștii sportivi din alte țări îi aduc elogii.

Ca și tatăl său, poartă numărul 10 pe tricou, la echipa națională, în timp ce de la scoțieni a primit numărul 7. Ianis Hagi i-a cucerit definitiv și pe francezi după ce a impresionat cu prestația sa din partida câștigată de Rangers pe terenul lui Lyon, scor 2 – 0. Românul a marcat ambele goluri ale partidei și a fost elogiat de jurnaliștii scoțieni, dar a fost aplaudat și de presa franceză.

Cei de la Scottish Sun au postat pe reţelele sociale o poză, în care Ianis arată două degete chiar înainte de a intra pe stadion pentru amicalul cu Lyon. A marcat două goluri şi a făcut semnul victoriei. Chiar dacă echipa lor a pierdut meci, jurnaliștii francezi nu au putut trece cu vederea calitățile sportive ale românului.

Ianis Hagi are 21 de ani și este considerat deja unul dintre cei mai buni fotbaliști ai generației sale, în lume. Publicația Le Progres scrie că „fiul marelui Gheorghe Hagi a dovedit c-a învăţat câte ceva de la tatăl său, profitând de slăbiciunile lui Lyon”.


Cleopatra Stratan a păstrat hainele din „Ghiță” cu un scop anume

Bianca Drăgușanu și-a făcut școală de dive!


Și L’Equipe îi alocă fotbalistului român paragrafe elogioase. „La un corner, iar apoi pe un contraatac, Lyon a plătit pentru lipsa de atenţie şi agresivitate, de care a beneficiat Ianis. Trupa lui Rudi Garcia şi-a pierdut treptat şi încrederea, şi siguranţa, în ciuda superiorităţii numerice avute din prima repriză după eliminarea lui Kent”, au scris jurnaliștii.

După ce l-au avut ca sportiv împrumutat, scoțienii de la Glasgow Rangers a activat clauza de 3,5 milioane de euro pentru un transfer al lui Ianis Hagi de la Genk. Sâmbătă, noua echipă a lui Hagi junior, Glasgow Rangers o va înfrunta pe Nice, tot la Veolia Cup. Meciurile sunt disputate în presezon.

În prima partidă oficială a sezonului 2020 – 2021, echipa scoțiană Glasgow Rangers se va înfrunta cu echipa Aberdeen, în deplasare. În continuare  urmează returul cu Bayer Leverkusen, din Europa League. În primul tur, nemții au învins Scoția, cu scorul de 3 – 1.

Sursa foto: Instagram / Ianis Hagi