Imagini cu potopul din Spania. Un copil a fost ucis de o bucată mare de grindină, alte zeci de persoane au fost rănite

Imagini cu potopul din Spania. Un copil a fost ucis de o bucată mare de grindină, alte zeci de persoane au fost rănite
Potop în nord-estul Spaniei: a plouat cu bucăți mari de gheață! Au fost scene de coșmar în Spania, unde vremea extremă a făcut ravagii. Un copil a murit, iar alte 50 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza fracturilor și a vânătăilor provocate de bucățile de gheață căzute din cer.

O furtună violentă a paralizat nord-estul Spaniei, bucățile de grindina căzute având un diametru de 10 centimetri, relatează AFP, citată de Agerpres.

Vijelia puternică s-a produs marți, 30 august, și a lăsat prăpăd în urmă: au fost distruse acoperișuri, cablurile de alimentare au fost doborâte, iar majoritatea clădirilor au rămas fără geamuri.

În timpul potopului, o fetiță a fost lovită în cap de o bucată de gheață şi „nu a supravieţuit”. Declarația a fost făcută pentru postul radiofonic RAC1 de cătrr Carme Vall, consilier municipal la Primăria din La Bisbal d’Emporda, o comună situată în apropiere de oraşul Girona din Catalonia, care a fost afectată de furtună.

În timpul vijeliei, 50 de persoane au fost rănite, prezentând vânătăi şi fracturi osoase, informează El Pais.

@viceworldnews Four-inch hailstones have killed a baby and smashed through roofs and car windscreens in Spain during a massive storm. #spain #climatecrisis #weather #hail ♬ original sound – VICE World News


Grindină cu diametru de 10 centrimetri

Din cer au căzut bucăţi de gheaţă cu un diametru de 10 centimetri, care au provocat distrugeri masive în zonă, după cum arată o imagine publicată de agenţia de meteorologie catalană (Meteocat).

Grindina care s-a abătutu asupra regiunii de nord-est a Spanieia căzut într-un scurt de timp. Conform martorilor, a fost vorba de 10 minute, însă „au fost 10 minute de teroare”.

Conform specialiștilor în meteorologie din Spania, furtuna, care a rănit 50 de persoane și a produs numeroase pagube materiale în zona La Bisbal d’Empordà, a fost cea mai puternică de acest gen înregistrată în Catalonia în ultimii 20 de ani. Din anul 2002 nu s-a mai înregistrat o furtună atât de violentă, cu grindină de asemenea dimensiuni.