Imperiul lui Elon Musk se prăbușește! A fost dezvăluit cel mai rușinos detaliu despre miliardar

Imperiul lui Elon Musk se prăbușește! A fost dezvăluit cel mai rușinos detaliu despre miliardar
Se pare că de când a fost preluată de Elon Musk, Twitter nu şi-a mai plătit chiria în sediul din San Francisco.  Astfel, compania a fost dată în judecată pentru că a acumulat datorii de peste 100.000 de dolari.

Practic, e vorba de chiria datorată pentru luna noiembrie. Și, probabil, urmează ca suma să crească, cu chiria datorată pentru decembrie. Restanțele acumulate de Twitter pentru neplata chiriei la unul din sediile companiei, aflat pe California Street din San Francisco, însumează 136.260 de dolari.

Este vorba de birourile aflate la etajul 30 într-un imobil din centrul oraşului San Francisco. Potrivit presei internaționale, la începutul lunii decembrie, proprietarul a trimis o notificare către Twitter în care compania este informată că are un termen de cinci zile să achite datoria.

Preocupat cu altele, Elon Musk nu a dat undă verde plății. Termenul s-a scurs, iar un proces în acest sens a fost intentat săptămâna trecută de către proprietarul clădirii. Acesta cere plata restanțelor și a onorariilor pentru avocat.

Conform ziariștilor, contractul de chirie a fost semnat de Twitter în 2017. Chiria lunară a fost de 107.526,50 de dolari în primul an şi a crescut treptat, până la 128.397 de dolari. Acesta nu ar fi singurul sediul Twitter cu probleme financiare. Și pentru sediul central al companiei, aflat de asemenea în San Francisco, sunt probleme similare, potrivit New York Times.

Twitter nu a oferit o reacție referitoare la această situație. Conform The Guardian, de când Elon Musk se află la conducere nu mai există un departament de relaţii cu presa. În 21 decembrie, milardarul şi-a apărat măsurile extreme adoptate în ultima vreme: „Această companie este ca şi cum, practic, te-ai afla într-un avion care se îndreaptă spre sol cu viteză mare, cu motoarele în flăcări şi comenzile nu funcţionează”.

Elon Musk scoate la licitație mobilierul și utilitățile bucătăriilor Twitter

Potrivit aceleiași surse, Elon Musk încearcă să reducă cheltuielile Twitter cât mai aproape de zero, după ce miliardarul a pierdut titlul de cea mai bogată persoană din lume, potrivit Forbes. Elon Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022, iar compania are de plătit aproximativ 1 miliard de dolari pe an sub formă de taxe în urma tranzacţiei.

Acum, ca să facă rost de bani, Elon Musk a decis să concedieze din angajați. Se estimează că în Twitter au mai rămas doar un sfert din angajați, după ce Elon Musk a preluat conducerea. În plus, miliardarul a luat o altă decizie radicală. El scoate la licitaţie mobilierul din birou, echipamentele din bucătăriile pe care le folosesc angajații, dar şi alte bunuri. Printre obiectele pe care Twitter le scoate la licitaţie se numără un cuptor de pizza, un mixer profesional de bucătărie profesional, scaune și chiar o statuie cu sigla Twitter, notează presa străină.

Sursa foto: Instagram, New York Times

Recomandarile noastre