În 2007, o fetiță de 4 ani a căzut de la etajul 8, dar ca prin minune nu a pățit nimic. Iată ce spune azi despre momentul în care „a fost salvată de Dumnezeu”

În 2007, o fetiță de 4 ani a căzut de la etajul 8, dar ca prin minune nu a pățit nimic. Iată ce spune azi despre momentul în care „a fost salvată de Dumnezeu”
În episodul 2 iUmor, Sezonul 14, o tânără pe nume Daria Brojban a transformat drama într-un moment de comedie. Povestea ei i-a șocat pe jurați: ”Am căzut de la geam și am ajuns în grădinița din spatele blocului. O floare printre flori”. Dar povestea e și mai dramatică decât a lăsat ea să se vadă, pe scenă.

București, cartierul Militari, anul 2007. Incredibil, dar adevărat! O fetiţă de patru anişori a supravieţuit după ce a căzut în gol de la etajul opt al blocului unde locuia. Daria nu a suferit aproape nicio leziune.

După cum a povestit Mariana Brojban, mama fetiţei, tragedia a avut loc imediat după ce femeia de 33 de ani a părăsit apartamentul situat la etajul opt al blocului şi s-a dus la cumpărături.

Una dintre asistentele Spitalului „Grigore Alexandrescu”, a povestit la acel moment că mama Dariei era distrusă. „Stătea aici pe holuri şi se învinovăţea. Spunea că este numai vina ei. Îmi explica cum îi promisese fetiţei nişte bomboane şi că se ducea să-i cumpere. Atunci Daria s-a urcat pe pervazul dormitorului şi a început să ţipe la mama ei că ea vrea bomboane cu jeleu şi nu din alea tari. Atunci s-a dezechilibrat şi a căzut„.
Norocul micuţei Daria a fost că în cădere s-a lovit de un aparat de aer condiţionat, de la etajul şase, fapt care i-a atenuat impactul cu caldarâmul. Dar steaua norocoasă a fetiţei avea să lumineze în continuare şi, în căderea ei, avea să se mai lovească şi de o culme de rufe, amplasată în afara balconului de locatarii de la trei.

«Era supărată că avea pijamaua murdară»

Vecinii copilei care locuiesc la etajul 1 au fost şocaţi de „zborul” micuţei.

„Făceam treabă prin casă şi am auzit o bufnitură puternică. Când m-am uitat pe geam, am văzut fetiţa cum zăcea pe pământ. A căzut pe partea dreaptă. Cât a stat jos nu a plâns, nu a spus absolut nimic. Cred că leşinase. După câteva minute s-a ridicat şi a plecat spre uşa grădinii. Nu cred că realizase ce a păţit. Ea era supărată că avea pijamaua plină de noroi. O iubeşte Dumnezeu, maică”, a declarat o vecină.

Ce spune mama copilei

Mariana Brojban, mama Dariei, a povestit ce s-a întâmplat după impact:

„O vecina a vazut-o pe Daria jos. A fugit imediat si l-a anuntat pe fratele meu. El a fugit jos sa vada ce s-a intamplat. Daria se ridicase singura si nu plangea. Doar un miracol a salvat-o. A prins-o un inger!’.

Când s-a trezit a început să-și strige mama

„Am auzit un zgomot puternic. Initial, am crezut ca e un sac de cartofi cazut din vreun balcon, insa atunci cand am vazut ca se misca am ramas inmarmurita. Am alergat pana acolo si am vazut-o pe micuta care striga intruna: „Vreau la mama! Vreau la mama!”.

Am tinut-o de manuta prin gardul gradinii, pana cand fratele meu a rupt lacatul de pe poarta si am reusit sa ajung la ea”, a povestit, ingrozita, o vecina a familiei Brojban.

Daria a fost transportata de urgenta la Spitalul Universitar de un trecator care a asistat la accident. Medicii au stabilit ca micuta s-a ales cu o lovitura usoara la cap si cateva zgarieturi.

„E o minune ca a scapat cu viata. Ca sa nu mai vorbim despre „leziunile” minore suferite. Daca nu am fi stiut ce s-a intamplat, am fi crezut ca a cazut de pe bicicleta”, a declarat unul dintre primii medici care au vazut-o pe fetita.

Fostă jucătoare de handbal la RATB, mama Dariei a încercat să ascundă întâmplarea pentru că îi este frică să nu-şi piardă fetiţa.
Mariana, care abia divorțase, după aproape 15 ani de căsnicie, se temea ca fostul soţ să nu ceară custodia Dariei, dar şi a sorei sale mai mari, Bianca.

Daria nu era la primul „dans cu moartea”

Cu câteva luni înainte de acest incident șocant, Daria a fost la un pas să ardă de vie. A luat o brichetă de la mama ei şi s-a băgat în şifonier. Voia să vadă câtă lumină face flacăra într-un loc întunecat. Fără să vrea, a dat foc la haine şi se uita mirată la flăcările care o încălzeau din ce în ce mai tare. Din fericire, mama ei era acasă şi a tras-o la timp din şifonier. Atunci a scăpat doar cu câteva arsuri pe faţă.

Astăzi, Daria visează la o carieră în stand up. A participat la iUmor

„E prima oară când vorbesc despre chestia asta (n.despre incidentul petrecut în copilărie) și mai ales în public”, a spus Daria în fața juraților iUmor. „Am fost ok, chiar am fost ok, nu mi-am rupt nici măcar un os“, i-a liniștit ea pe cei prezenți în sală.

Momentul ei îl puțeti viziona în următorul clip:

La final, Nelu Cortea a mers pe scenă și a îmbrățișat-o. „Mi-a plăcut atât de tare numărul tău, vreau să te iau în brațe. Având copii, te gândești la un moment dat – este o panică foarte mare asta: să nu pățească ceva copilul. Dar a transformat chestia asta în ceva amuzant, fain, spus sincer “, a mărturisit Nelu Cortea.

Recomandarile noastre