În ce constă blefaroplastia și care sunt avantajele

În ce constă blefaroplastia și care sunt avantajele
Gina  Pistol, Mihaela Tatoiu, Roxana Ciuhulescu și multe alte vedete  din România au în comun această operație estetică. Fiecare a avut motivele ei să o facă. Dar care sunt beneficiile?

Blefaroplastia reprezintă o metodă chirurgicală de corectare sau rejuvenare (întinerire) a pleoapelor lăsate și ridate. Dec asemenea, operația implică și eliminarea pungilor de sub ochi. Intervenție de chirurgie estetică, blefaroplastia presupune îndepărtarea excesului de piele, grăsime sau mușchi, remodelarea sau transpoziția (mutarea) grăsimilor din zona ochilor, arată esteticienii.

Odată cu trecerea anilor, procesul de îmbătrânire cauzează diferite probleme ale pielii, cum ar fi riduri, slăbirea mușchilor, migrarea depozitelor de grăsimi, pierderea elasticității și fermității. La nivelul ochilor, acest lucru devine evident prin coborârea pleoapelor, apariția ridurilor pe pleoape și dezvoltarea pungilor sub ochi. Blefaroplastia se adresează persoanelor care se confruntă cu aceste probleme si care vor să își întinerească pielea din jurul ochilor.

Când se recomandă intervenția

Nici din punct de vedere medical, nici din punct de vedere estetic, blefaroplastia nu este obligatorie. În ce constă blefaroplastia și care sunt avantajele, aflați în cele ce urmează. Fiind o operație estetică, pacienții aleg din proprie inițiativă. Blefaroplastia nu tratează o problemă medicală.

Candidații perfecți pentru procedură sunt persoanele care au piele în exces la nivelul pleoapei superioare, cele cu pungi sub ochi sau pleoape superioare lăsate

Ce trebuie să faceți înaintea intervenției

Pacienții care vor o blefaroplastie trebuie să fie consultați înainte de un chirurg estetician și de un medic oftalmolog. Medicul oftalmolog îți poate face diferite teste, cum ar fi măsurarea cantității de lacrimi. Medicul estetician va face fotografii ale ochilor, din diferite unghiuri.

Înainte de procedură, pacientul trebuie să evite fumatul timp de mai multe săptămâni și să întrerupă administrarea de anticoagulante și suplimente pentru o perioadă stabilită de medic.

Desfășurarea procedurii

Blefaroplastia se face, de obicei, cu anestezie locală, și doar rareori e nevoie de anestezie generală. În timpul procedurii, medicul face incizii ale pleoapei care necesită modificări, îndepărtează excesul de piele, grăsimea și mușchii de la acest nivel, dacă e cazul. În anumite cazuri aceste țesuturi trebuie doar mutate. De obicei, externarea are loc în aceeași zi. Perioada de recuperare durează cam 14 zile.

Sursa foto: Instagram

Jill Biden se pregătește să cheltuie milioane la Casa Albă

Recomandarile noastre