Simona Ionescu / Redactor Șef

În luna dragostei, Art Safari îți oferă în dar reducere la biletele pentru expoziții de excepție

În luna dragostei, Art Safari îți oferă în dar reducere la biletele pentru expoziții de excepție
În 2022, Art Safari, ajuns la ediția a 9-a, se reinventează pentru tine și îți oferă o nouă experiență de vizitare: două sezoane expoziționale. Anul acesta, mai mult decât oricând, Art Safari te invită să te îndrăgostești de artă și dedică evenimentul din acest an, iubirii.

În 2022, la Art Safari, expozițiile vor fi înlocuite la fiecare trei luni. Între 12 mai și 7 august, primele 3 luni de artă te așteaptă pe Lipscani, în Palatul Dacia-România. Biletele s-au pus deja în vânzare cu o reducere -35% pentru a marca februarie, luna dragostei și a pasiunii.

Palatul Dacia-România va găzdui 5 pavilioane expoziționale, unde vor fi expuse și nume mari ale artei mondiale precum Picasso și Dalí.

Picasso și Dali la București

“Arta grafică a celor mai importanți artiști spanioli ai secolului XX– Picasso și Dalí va fi prezentă la Art Safari, într-o expoziție surprinzătoare dedicată baletului “Pălăria cu trei colțuri” de Manuel de Falla. Picasso și Dalí au fost aleși să creeze decorurile și costumele pentru celebrul balet. Picasso a realizat chiar și machiajul dansatorilor”, ne informează Ioana Ciocan, Director Art Safari București

Uimitoarele tablouri ale Irinei Dragomir

”În 2022, dedicăm Pavilionul Contemporan super-stelei artei contemporane din România – Irina Dragomir – care încă de la absolvirea Universității de Artă din București s-a remarcat printr-un ”figurative pop”.

”În anii trecuți lucrările ei au fost preferatele publicului, primind mii de share-uri pe social media. Iar acum Art Safari îi găzduiește prima expoziție personală”, completează Ioana Ciocan.

Expoziție de fotografie, prezentată de Ambasada Germaniei la București

Și asta nu e tot. Cea de-a 9-a ediție a Pavilionului de Artă vine să marcheze cei 30 de ani de prietenie și parteneriat germano-român în Europa. Alături de Institut für Auslandsbeziehungen și de Ambasada Republicii Federale Germania la București și Art Safari, va prezenta în cadrul Pavilionului Aniversar expoziția “Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany “.

Fotografiile Barbarei Klemm ei au devenit adevărate „icons” ale istoriei contemporane, modelând memoria culturală a multor generații.

Artistul israelian, născut la Galați

În cadrul Pavilionului Invitat, vom descoperi arta lui Reuven Rubin (1893–1974), unul dintre cei mai faimoși artiști israelieni moderniști. Vor fi expuse lucrări prezente în colecțiile marilor muzee ale lumii: MoMA (New York), Musée d’art Moderne (Paris), Jewish Museum (New York) sau Muzeul de Artă din Tel Aviv.

Născut la Galați, Reuven Rubin a părăsit România în 1922. A revenit în țara natală ca primul ambasador al Statului Israel în România între 1948-1950. Ambasada Israelului marchează prin această expoziție 100 de ani de la plecarea artistului-ambasador Reuven Rubin din România.

Theodor Aman, întemeietorul Școlii de Belle-Arte în România

 Pavilionul Muzeal îi este dedicat lui Theodor Aman, marele maestru al picturii românești, întemeietor al Școlii de Belle-Arte de la noi. El a reușit să reflecte, într-un mod extrem de amănunțit, stilul de viață al elitei sociale și culturale românești. A făcut-o prin scenele cu instantanee din lumea contemporană lui.

Expoziția dorește să readucă în atenția publicului tânăr grandioasa personalitate a celui care a contribuit decisiv la modernizarea și occidentalizarea artei românești. Dar și a societății autohtone, în ansamblul ei”, explică Elena Olariu, curator al Pavilionului Muzeal.

Expoziția Aman, precum și întreaga activitate a Pavilionului Muzeal al acestei ediții Art Safari este realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului București.

Obiectivul proiectului Art Safari

În cele opt ediții organizate din 2014 și până acum, Art Safari a primit peste 231.000 de vizitatori.

Art Safari este un muzeu temporar, care se desfășoară anual și găzduiește expoziţii curatoriate, dedicate atât artei de patrimoniu, cât și celei moderne și contemporane.

Art Safari are un puternic program educațional prin organizarea de ateliere de artă pentru copii, tururi ghidate și tururi private pentru publicul larg.

Art Safari este un eveniment organizat de Fundația Centrul Cultural ArtSociety și aflat sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii și al UNESCO România.

Ia-ți bilet de pe artsafari.ro.

Foto: Art Safari. Sus: Pictură de Theodor Aman – Seara de bal mascat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre