În vara aceasta se caută socata. Trucuri neștiute pentru a prepara o băutură cu adevărat delicioasă

În vara aceasta se caută socata. Trucuri neștiute pentru a prepara o băutură cu adevărat delicioasă
De ce să dai atâția bani pe tot felul de sucuri din comerț, pline de chimicale, când ai la îndemână cea mai bună băutură a verii? Iată cum să faci o socată fantastică.

Ți-e poftă de o băutură parfumată și te-ai gândit să încerci rețeta bunicii pentru socată? Ține cont de aceste lucruri.

În vara aceasta se caută socata. Trucuri neștiute pentru a prepara o băutură cu adevărat delicioasă

Nimic nu se compară cu un pahar cu socată rece, plină de vitamina C, în miezul fierbinte al verii. Dar ca să iasă așa cum scrie la carte, ai nevoie să ști câteva trucuri simple, dar care fac din această băutură un adevărat elixir. Gospodinele care pregătesc socata spun că o șmecherie ca băutură să aibă gustul acela fantastic este ca florile să fie cât mai proaspete, nu ofilite sau cu o culoare schimbată.

În plus, florile de soc nu se spală niciodată. Ele doar se scutură foarte bine, pentru a scăpa de eventualele insecte atrase de nectar. Dacă, totuși, nu vreți să le folosiți nespălate, treceți florile printr-un singur jet de apă.

Nu folosiți decât borcane din sticlă

Pentru o socată așa cum o făcea doar bunica, trebuie să utilizați doar borcane din sticlă care, înainte de a fi umplute, vor fi bine spălate, apoi opărite. În cazul în care veți folosi vase din plastic, să nu vă mirați că gustul băuturii va fi schimbat. Cele mai indicate sunt borcanele de cinci litri.

Dacă le-ați folosit pentru murături. În ultima perioadă, nu se mai folosește drojdie pentru a realiza socata, ci doar lămâi. Un secret pe care nu vi l-a spus nimeni până acum este să tăiați o lămâie în mai multe felii cât mai subțiri, dar și zeama de la două lămâi, dacă vreți să obțineți patru litri de socată.

Socată fără zahăr?

Pentru că doamnele și domnișoarele țin mult la siluetă, socata se poate face și fără zahăr. Dacă optați pentru un astfel de produs, atunci puneți o linguriță cu drojdie și o linguriță cu boabe de orez, alături de trei lămâi și șase flori mari și proaspete de soc. După ce băutura e gata, strecurați și îndulciți cu miere.

Sursă foto: sanatosdemic