Încă un jurnalist a plecat de la Radio Europa Liberă

Încă un jurnalist a plecat de la Radio Europa Liberă
După concedierea lui Vladimir Tismăneanu, a urmat o demisie de la Radio Europa Liberă. Jurnalista Elena Vijulie Tănase este noul director al postului, celebru încă din anii comunismului.

Elena Vijulie Tănase a fost șeful Secției Politic de la Digi24 și analist politic, timp de 8 ani. Demisia ei a fost surprinzătoare, dar iată că de la 1 septembrie conduce platforma digitală Radio Europa Liberă. Primul care a fost concediat a fost Vladimir Tismăneanu, celebrul jurnalist al postului pe care românii l-au ascultat  timp de 37 de ani. ”Aici e  Radio Europa Liberă”, era sloganul postului. Acum, a mai plecat un jurnalist.

Primul care a fost concediat a fost Vladimir Tismăneanu, celebrul jurnalist al postului pe care românii l-au ascultat clandestin timp de 37 de ani

Alt jurnalist a părăsit Radio Europa Liberă

Jurnalista Elena Vijulie Tănase, soția scriitorului Stelian Tănase, a plecat de la postul de televiziune Digi 24. Și-a găsi un nou loc de muncă, cea de director la Radio Europa Liberă. L-a concediat pe Vladimir Tismăneanu, vocea pe care românii au auzit-o timp de 37 de ani. A invocat motive financiare.

Din ianuarie, nu mai lucrează la acest post nici jurnalistul Andrei Luca Popescu. Acesta și-a anunțat plecarea prin intermediul unei postări pe o rețea e socializare.

Din ianuarie, nu mai lucrează la acest post nici jurnalistul Andrei Luca Popescu

„Din ianuarie, colaborarea mea cu Europa Liberă România a încetat. Din păcate, au fost doi ani dintre cei mai toxici din punct de vedere uman și dezamăgitori profesional pentru mine”, scrie jurnalistul.

Încă un jurnalist a plecat dezamăgit

”Este locul din care plec cu cel mai amar gust în 15 ani de presă, nu doar pentru modul agonizant și lipsit de franchețe în care s-a dorit să aibă loc despărțirea, ci mai ales pentru că aici am simțit cel mai acut câteva lucruri, valabile din păcate, mai mult sau mai puțin, în întreaga presă câtă o știu eu”, a explicat Andrei Luca Popescu.

„De cele mai multe ori, nu contează cât și cum faci treabă, nu contează calitatea produselor tale, nu contează bunele tale intenții. Contează doar să știi să dai din gură frumos, să nu contrazici șefimea (mai ales când șefimea și-a depășit grav limitele competențelor). Și, mereu, întotdeauna, pentru eternitate, să nu-ți contrazici șefii, indiferent de cât de inepți ar fi ei. O ecuație pe care eu unul nu mă pricep să o rezolv.Acum, consider că Europa Liberă România se află la momentul în care a sărit din lac în puț”, mai spune jurnalistul. Pentru cei care nu îl cunosc, Andrei Luca Popescu (39 de ani) este un jurnalist de investigații, de teren, apreciat de profesioniști și premiat pentru anchetele sale.


Exclusiv. Secretul lui George Burcea a ieșit la iveală. Ce ascunde actorul în spatele zâmbetelor studiate