Jurnalista Elena Vijulie Tănase a plecat în mod neașteptat de la postul de televiziune Digi 24, pe 28 iulie. Și-a găsi un nou loc de muncă, cea de director la Radio Europa Liberă.
Scandal la Radio Europa Liberă. Vladimir Tismăneanu a fost concediat
Jurnalista Elena Vijulie Tănase și-a găsi un nou loc de muncă, cea de director al platformei digitale Radio Europa Liberă.
Elena Vijulie Tănase a fost șeful Secției Politic de la Digi24 și analist politic, timp de 8 ani. Demisia a fost surprinzătoare, dar iată că de la 1 septembrie conduce platforma digitală Radio Europa Liberă. Poziția a fost deținută, până în urmă cu câteva luni, de Sabina Fati.
Radio Europa Liberă și-a relansat serviciul media pentru România la sfârșitul anului 2018. Radio Europa Liberă a fost relansat, dar nu ca post de radio cu licență, ci sub forma unei platforme online de conținut.
De ce a fost concediat Vladimir Tismăneanu
Vladimir Tismăneanu (69 de ani), vocea pe care românii au ascultat-o 37 de ani la Radio Europa Liberă, a fost concediat, scrie capital.ro.
El transmite un mesaj dur pe pagina sa de Facebook, atenționând că „nu mor caii când vor câinii”.
Istoricul și publicistul Vladimir Tismăneanu a făcut un anunț șoc pe pagina sa de Facebook. El a dezvăluit că Elena Vijulie Tănase, directorul secției române a postului de radio american Europa Liberă, l-a anunțat că i-a reziliat contractul de colaborare din rațiuni financiare.
Explicația, susține cunoscutul istoric, ar avea la bază procesul pe care acesta i l-a intentat soțului acesteia, Stelian Tănase.
„Nu mor caii când vor câinii: Am început colaborarea cu postul de radio Europa Liberă în februarie 1983. Am stabilit condițiile contractuale cu profesorul Vlad Georgescu, directorul Departamentului Românesc. Au ramas neschimbate, cu aducerile la zi necesare (adresa, cont bancar) până azi. Remunerația a rămas aceeași din 1983 încoace. Am scris si scriu pentru Europa Liberă nu pentru bani, ci pentru cauza libertății”, a scris Vladimir Tismăneanu pe Facebook.
Florin Ristei, replici acide la adresa juraţilor iUmor. „Nu-ți trebuie prea multă carte ca să fii în juriu”
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook