Începe  TAMTAM Festival, cu distanțare socială și transmisii live

Începe  TAMTAM Festival, cu distanțare socială și transmisii live
Peste 70 de artiști vor susține mai mult de 30 de reprezentații acoperind cele cinci arte - muzica, teatrul, dansul, filmul și artele vizuale. Se întâmplă la Brașov, unde vineri începe TAMTAM Festival, eveniment aflat la cea de-a doua ediție.

TAMTAM Festival Brașov va avea loc între 11 și 12 septembrie în centrul vechi al orașului, și va fi transmis online. Ediția specială din acest an își propune să susțină artiștii români.  În plus, accesul la reprezentațiile artistice este gratuit, în limita locurilor disponibile, și cu respectarea măsurilor de siguranță pentru public, care se impun, în contextul actual.

Ediția de anul acesta a festivalului va aduce pe scenă exclusiv artiști din România, nume deja consacrate, precum: Compact, Byron cu MUSE Quartet, Jazzy Jo, Horia Mihail, Ionuț Bogdan Ștefănescu, Tango Trio Bucharest. Pe lângă aceștia au fost invitați artiști aflați la început de drum, intenția organizatorilor fiind aceea de a susține continuitatea actului cultural autohton.

Cei care nu vor putea ajunge fizic la eveniment, pot urmări concertele de la scena mare de pe Arena Colegiului Național ”Andrei Șaguna” accesând tamtam.live.


Ce fac liderii mondiali pe Twitter. Care e locul lui Iohannis

Brooklyn Beckham și Nicola, casătoriți în secret? Imagini fierbinți cu cei mai îndrăgostiți tineri


Ioan-Dragoș Dimitriu, directorul artistic al festivalului, a declarat: „Prin aceste evenimente organizate aducem în Centrul Vechi al orașului un pic de „culoare” pentru sufletele oamenilor. Anul acesta artiștii vin exclusiv din România, tocmai în ideea de a sprijini scena culturală a țării. Așteptăm vizitatori din întreaga țară la Brașov, într-un demers menit să scoată emoțiile în stradă. TAMTAM este despre a ne bucura împreună de viața aceasta minunată”.

Câte locuri sunt disponibile la fiecare scenă

Programul festivalului începe vineri și sâmbătă, de la ora 13:00, și se termină la ora 22:00, respectiv 23:00. Reprezentațiile vor avea loc pe stadionul Colegiului Național Andrei Șaguna (scena principală), la Bastionul Țesătorilor (teatru), la galeria KronArt (colțul muzicii clasice), în spațiul din fața Centrului Cultural Reduta, în Piața Brassai și pe terasele câtorva localuri de pe strada Republicii, unde își vor face apariția artiști solo și duete.

La scena mare de pe Arena Colegiului Național Andrei Șaguna va fi permis accesul a maximum 500 de persoane, conform normelor în vigoare de la ora actuală. Aici vor fi amplasate scaune la o distanța de 1,5 m unul față de celălalt. La Galeria KronArt este permis accesul a 40 – 50 de persoane.

Concertele de aici se vor desfășura cu geamurile deschise, astfel încât publicul să poată asculta și de afară. La Bastionul Țesătorilor este permis accesul a 100 de persoane, în timp ce în Piața Brassai vor putea participa la eveniment maximum 200 de persoane.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp