Începeți detoxifierea organismului după masa de Crăciun. Până la Revelion o să fiți „țiplă”

Începeți detoxifierea organismului după masa de Crăciun. Până la Revelion o să fiți „țiplă”
Cozonac? Sarmale? Salată de boeuf? Friptură? Cu siguranță, nimeni nu a putut rezista bunătăților de pe masa de Crăciun. Doar că după atâtea bunătăți, organismul are mare nevoie să se refacă.

După masa de Crăciun, specialiștii spun că organismul este mai obosit și are nevoie de o cură de detoxifiere. Iată care e cea mai bună soluție.

Cum detoxifiem organismul după masa de Crăciun

Pentru a scăpa de toate toxinele acumulare după masa bogată de Crăciun, specialiștii vă recomandă să începeți ziua cu un pahar mare cu apă în care ați adăugat zeama unei lămâi. În scurt timp, veți simți efectul revigorant, iar sistemul digestiv va fi stimulat. Așteptați să treacă o jumătate de oră, apoi puteți să luați micul dejun. Acesta însă trebuie să fie cât mai sărac în calorii, cel mai indicat fiind să optați pentru o salată de legume sau un iaurt cu cereale.

Optați pentru cât mai multe legume în diverse culori

Dacă simțiți totuși nevoie să consumați carne, puteți să alegeți curcanul și bineînțeles, peștele. Să introduceți în dietă fructe și legume de diverse culori, care sunt o bogăție de fibre și antioxidanți. Puteți alege salata verde, castraveți, ridichi, morcovi și, bineînțeles, ceapă.

Specialiștii vă recomandă ca la cină să nu consumați alimente cu amidon. Se acceptă o felie de pâine, dacă e neapărată nevoie, dar nu mai mult. Masa de seară trebuie să fie cât mai simplă și ușoară. Ideal ar fi să optați pentru o supă care vă ajută să eliminați toate reziduurile din organism.

Limitați cât se poate consumul de cafea, ceai și alcool

Metabolismul are nevoie să fie stimulat, de aceea trebuie să consumați minim doi litri de apă plată pe zi. Optați și pentru sucuri de fructe și ceaiuri din plante și limitați cât mai mult posibil consumul de sucuri din comerț, de cafea, de energizante și de ceai negru.

Și pentru ca digestia să fie ca la carte, nu uitați să faceți mișcare. Indiferent cum este vremea afară, o plimbare este o binecuvântare pentru organism.

Dacă vă apucați să țineți această cură de detoxifiere, Revelionul vă poate prinde cu 2 kilograme în minus și cu un tonus foarte bun!