Nu aruncați cojile de portocală și lămâie! Sunt incredibil de folositoare. Trucuri pe care sigur nu le știați

Nu aruncați cojile de portocală și lămâie! Sunt incredibil de folositoare. Trucuri pe care sigur nu le știați
Mai mult ca niciodată, iarna bucătăria e plină de portocale și lămâi. Dacă până acum ați tot aruncat cojile, e timpul să nu o mai faceți.

Cojile de portocale și lămâi sunt cu adevărat extraordinare. Iată la ce pot fi utilizate.

Nu aruncați cojile de portocală și lămâie. E incredibil la ce vă sunt de folos

Cel mai bun vin, spun specialiștii, are în el coji de portocale și lămâi. Achiziționați un vin dulce, tăiați cojile citricelor în cubulețe mici și puneți în licoare. Introduceți la frigider și după două zile îndepărtați cojile. Gustul va fi extraordinar.

Tacâmurile de inox și obiectele de baie și bucătărie nu mai au strălucirea de odinioară? Luați câteva coji de portocale și lustruiți cu simț de răspundere. Veți constata că toate depunerile de apă vor dispărea ca prin farmec. Și tot cojile de portocale și lămâi vor da și un luciu plăcut și mobilei vechi.

Parfumează și curăță bucătăria

Una dintre cele mai bune soluții pentru curățat dulapurile și frigiderul se face tot din coajă de portocale și de lămâi. În acest sens, tăiați mărunt și puneți într-un borcan, adăugați oțet alb și lăsați la macerat o săptămână, cu capacul bine închis. Când îl folosiți, amestecați cu puțină apă, apoi pulverizați pe rafturi. Lăsați un sfert de oră să acționeze și ștergeți cu o lavetă curate. Veți avea nu doar dulapuri curate ci și un miros îmbietor în bucătărie.

Parfum delicat pentru dormitor și sufragerie

Nu mai achiziționați deodorante de cameră. Odată ce veți combina coji de citrice și petale de flori veți avea cel mai senzațional parfum. Trebuie să puneți totul într-un coșuleț care va fi ținut aproape de o sursă de căldură. Pe de altă parte, aceste coji înmoaie zahărul întărit. Tot ce trebuie să faceți este să puneți în borcan peste zahăr câteva coji de portocală.

A doua zi se poate folosi.  Ce spuneți de un duș altfel decât până acum? Puneți câteva coji de portocale într-un material perforat. După ce vă spălați obișnuit, cu gelul, masați pielea cu această legătură. Va rămâne un miros plăcut care vă va da o stare de bine.

Sursă foto: libertatea

Recomandarile noastre