Incredibil! Protestatarii din fața Ambasadei Rusiei la București au aplaudat gestul Jandarmeriei minute în șir

Incredibil! Protestatarii din fața Ambasadei Rusiei la București au aplaudat gestul Jandarmeriei minute în șir
Sâmbătă, sute de persoane au mers cu pancarte în fața ambasadei Rusiei din București și au protestat împotriva războiului pornit de președintele Vladimir Putin.

Solidaritate fără precedent. România s-a alăturat protestelor împotriva faptelor abominabile ale lui Vladimir Putin. În întreaga lume, ambasadele Rusiei sunt pichetate de oameni care doresc pace. Astăzi, pe șoseaua Kiseleff, în fața Ambasadei Rusiei la București, o mare de oameni a manifestat pentru oprirea vărsării de sânge.

„Criminali” și „Opriți războiul!” sunt doar câteva dintre mesajele scandate de mulțime. Unii s-au mânjit cu vopsea roșie, ca să simbolizeze tragedia prin care trece poporul ucrainean.

Protest în fața Ambasadei Rusiei la București

Un tânăr care nu avea mai mult de 20 de ani, și-a vopsit mâinile cu cerneală roșie și și-a lipit palmele de zidurile ambasadei, pentru a transmite astfel un mesaj. Jandarmii prezenți la fața locului l-au ridicat pe băiat și l-au băgat în mașină pentru a fi dus la cea mai apropiată secție de poliție pentru identificare și, cel mai probabil, pentru a-l amenda pentru vandalism.

Ce a urmat a fost incredibil. Oamenii au înconjurat  mașina și au scandat ca băiatul să fie eliberat. Uluitor, jandarmii au cedat și l-au dat jos din mașină pe protestatar. Și nu doar că l-au lăsat în pace pe tânăr, ba chiar au dat mâna cu el în semn de pace.

Gestul incredibil i-a făcut pe oameni să aplaude minute în șir forțele de ordine.

Totodată, anterior, în jurul orei 17.18, un alt tânăr a fost reținut de jandarmi după ce a aruncat cu ouă în clădirea Ambasadei Rusiei la București, au declarat pentru G4Media.ro martori oculari.

Astfel de proteste au avut loc și la Cluj Napoca, dar și în alte orașe ale țării.

Recomandarile noastre