Îngrășarea are cauze psihice. Cum ajută hipnoza

Îngrășarea are cauze psihice. Cum ajută hipnoza
Există două motive nebănuite care duc la îngrășare. Nu au legătură cu alimentația și de aceea se pot rezolva prin hipnoză.

Psihoterapeutul Monica Dinulescu  explică motivele psihologice ale îngrășării. Foarte mulți oameni iau în greutate chiar dacă țin o dioetă hipocalorică. Asta pentru că mecanismele îngrășării sunt mai complexe decât am crede la prima vedere. Ele sunt influențate de factori genetici, biologici, de regimul de viață, dar și de anumite mecanisme psihologice.

Exista motive psihologice profunde care determină îngrășarea. Două dintre acestea sunt cele mai importante: nevoia de a ne autoproteja de mediul exterior perceput de-a lungul timpului ca fiind traumatizant și nevoia de a compensa anumite lipsuri interne, cum ar fi lipsa de afecțiune sau de atenție.

Îngrășarea este un mecanism de apărare

Traumele psihologice suferite la un moment dat, stresul constant, sterile de anxietate de lungă durată, decepțiile, situațiile conflictuale, toate pot determina tulburări de comportament alimentar și ulterior pot duce la îngrășare. Asta pentru că organismul, în fața acestor situații problematice, simte nevoia să se protejeze și își face scut din grăsime. Mai precis, acumulează grăsimea pentru a avea sursă de energie în momentele solicitante psihic, pe care le are de trecut.


George Burcea va avea bani de pensie alimentară! Cu cât îl plătește Pro Tv

De ce vrea Angelina Jolie să continue procesul cu Brad Pitt. Divorțul durează de patru ani


„Acumularea de țesut adipos devine astfel inconștient o formă de protecție față de exterior, o modalitate de a lupta cu greutățile vieții. Iată de ce o cură de slăbire pe un fundal de stress are în majoritatea cazurilor efecte minime și de scurtă durată deoare cauza nu este luată în considerare”, arată psihologul Monica Dinulescu.

Alte persoane simt acut nevoia de a compensa inconștient nevoia de atenție sau de afecțiune. Și compensează mâncând și depunând grăsime, mecanismul fiind același: corpul „știe” că astfel va avea energie pentru a evita să simtă lipsurile. Mâncatul devine un gest emotional. Se mănâncă în exces pentru a umple un vid  interior, singurătatea sau izolarea.

Cum ajută hipnoza

În astfel de cauze terapia este mai de ajutor decât dieta. Numai un psiholog poate determina cu precizie dacă îngrpășarea are ca și cauză aceste motive emoționale, iar cel mai eficient e să însoțim regimul de slăbire cu ședintele de psihoterapie pentru că astfel putem renunța mai ușor la convingerile limitative.

Relaxarea mentală și autosugestia cu ajutorul hipnozei fac minuni. „Hipnoterapia este o metodă terapeutica foarte eficientă pentru cei care doresc să se elibereze de limitări sau să slăbească. Este însă foarte important să ținem cont de faptul că cu cât motivarea este mai mare, cu atât hipnoterapia are mai mare succes.  Pe lângă slăbire, ședințele de hipnotearpie ne pot  ajuta și să ne îmbunătățim încrederea în propria persoană și imaginea de sine”, mai arată psihologul.

Sursa foto: Pixabay

Recomandarile noastre