Interlopul care a comandat uciderea cuscrului lui Adi Minune a ajuns după gratii. Omul a murit în chinuri groaznice

Interlopul care a comandat uciderea cuscrului lui Adi Minune a ajuns după gratii. Omul a murit în chinuri groaznice
Liderul unei grupări criminale din Irlanda și totodată unul dintre cei mai periculoși infractori români, Ioan Anton, a fost extrădat astăzi în țară.

A fost reținut de polițiști cu o zi în urmă, iar astăzi cel supranumit Împăratul a fost adus în țară, pe aeroportul Otopeni.

„Împăratul”, unul dintre cei mai periculoși infractori, a ajuns în România. Ce îl așteaptă

Ioan Anton, în vârstă de 45 de ani, este originar din Neamț și în anul 2020 a fost arestat în Irlanda, unde coordona o grupare ce exploata prostituate din România. În același timp, banda cerea taxe de protecție, dar se ocupa și de spargerea de bancomate folosind explozibili și făcea și tâlhării.

În anul 2019 Tribunalul București a emis pe numele său mandat de arestare preventivă în lipsă. El a fost acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat şi instigare la tâlhărie calificată. Marți a fost escortat în țară și arestat pe aeroportul de la Otopeni.

A vrut să-și facă rivalul… tocăniță

În anul 2014, Ioan Anton a ordonat ca rivalul său, Virgil Bușă, nimeni altul tatăl lui Franco, fostul iubit al fiicei lui Adi Minune, să fie asasinat. El a vrut ca acesta să fie făcut… tocăniță. Subalternii lui s-au conformat și l-au urmărit, apoi l-au snopit în bătaie. Ulterior, bărbatul a murit în spital ca urmare a rănilor suferite.

A încercat să se salveze sărind pe geam

Bărbatul a încercat să-și salveze viața și s-a aruncat de la geamul apartamentului unde locuia.  „În timp ce victima se afla acasă, membrii grupării, înarmaţi cu arme albe, au pătruns în interior prin efracţie, spărgând uşa de acces şi procedând la lovirea cu cruzime a tuturor persoanelor aflate în locuinţă, în special a persoanei vătămate şi sustrăgând aparatură electronică“, se arată în comunicatul celor de la DIICOT.

157 de ani de închisoare

Potrivit Antena 3, cele 9 persoane din dosarul asasinatului la comandă au primit în total 157 de ani de închisoare. Cei nouă inculpaţi în dosarul asasinatului la comandă comis împotriva lui Virgil Buşă au fost condamnaţi la un total de 157 de ani de închisoare, potrivit Antena 3. „(…)

Cu ocazia acestei întâlniri, suspectul A. I. le-a transmis membrilor grupării «să-l facă tocăniţă» şi să exercite acte de violenţă asupra tuturor persoanelor care se aflau în apartamentul victimei”, scrie în comunicatul emis de procurorii DIICOT la momentul reţinerii interlopilor.

Sursă foto: infoactual