Și mai rău, dacă am fi putut încerca să fim amabili și de ajutor, dar să rănim pe cineva în acest proces. Există câteva întrebări populare pe care le putem evita să le punem, deoarece acestea pot provoca mai mult rău decât bine.
Să aruncăm o privire asupra modului în care unele întrebări frecvente și aparent sigure pot afecta de fapt sentimentele altor persoane.
„De ce mai ești …?”
A întreba pe cineva de ce este încă singur/ singură poate părea un compliment, mai ales după ce spuneți că sunt drăguți sau arătoși, dar îi poate face să se simtă îngrozitor cu ei înșiși.
Întrebarea ridică unele generalizări negative despre faptul că este singur/ singură și îi poate determina să înceapă să pună la îndoială lucruri despre ei ei. Aceste întrebări pot suna ca și când le-ai cere să se explice de ce au rămas în aceeași fază din viața lor.
„De ce pari atât de obosit/ă?”
S-ar putea să fii îngrijorat de bunăstarea lor, dar s-ar putea să se desprindă de parcă le-ai spune că arată prost.
Cu excepția cazului în care sunteți deosebit de apropiați de ei, este mai bine să evitați să puneți această întrebare, deoarece pot părea obosiți din cauza unei probleme pe care nu doresc să o discute sau poate că este așa cum arată întotdeauna. Altfel, s-ar putea simți presați să arate într-un anumit mod doar pentru a fi acceptați.
„Cu ce te ocupi?”
Poate părea o întrebare normală, dar întrebând: „Cu ce vă ocupați?” poate face pe cineva incomod atunci când vorbește cu tine. Se poate simți oportunist, ca și cum ai vorbi doar cu el pentru întreaga rețea.
Și dacă în prezent persoanele se află într-un loc dificil, în care le lipsește direcția în carieră, cu siguranță nu va fi un subiect despre care vor să vorbească. Poate puteți încerca să întrebați „Ce vă entuziasmează?” în schimb, atunci când încerci să cunoști pe cineva cu care tocmai ai intrat în dialog.
Secretele Dianei Șoșoacă, pe tapet. Ce devora seară de seară. Interviu cu Dan Bittman
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook