Ioana de la Cronica Cârcotașilor – ce vedete au înjurat-o și care e cea mai tare bâlbă de la TV – Interviu exclusiv

Ioana de la Cronica Cârcotașilor – ce vedete au înjurat-o și care e cea mai tare bâlbă de la TV – Interviu exclusiv
Ioana Petric, de la Cronica Cârcotașilor, ne binedispune de ani mulți, însă a reușit să se păstreze un personaj enigmatic în mass media, ascuns de ochii curioșilor. Publicația „Rețete și vedete” vă prezintă viața ei din spatele camerelor de luat vederi, dar și multe alte lucruri interesante neștiute despre „cârcotașă”. Era și timpul, nu-i așa?

Colegă cu Dezbrăcatu, formată de Șerban Huidu și născută cu un simț al umorului desosebit de fin, Ioana e un om care trece sticla cu brio. Îndrăgita emisiune de la Prima TV o pune în valoare și, după cum veți descoperi în interviul de mai jos, Ioana Petric are și mai multe calități.

Exclusiv retetesivedete.ro

Să facem un „remember” plin de detalii: cum ai ajuns în televiziune? Unde a fost surpriza plăcută și unde a fost dezamăgirea?

Cum am ajuns în televiziune? Cu trenul de Cluj! Aveam 16 ani, iubeam dansul mai mult decât orice și eram un copil timid, dar ambițios, care nu se temea să își dorească imposibilul și să creadă cu toată ființa că îl poate obține.

Ioana Petric – interviu exclusiv retetesivedete.ro

Așa că m-am înscris la preselecția pentru „bebelușe”, am venit în Bucureșți la casting și am avut norocul să fiu aleasă. Cam asta e povestea, probabil mai săracă în detalii și evenimente picante decât v-ați fi așteptat. După 16 ani sunt tot aici pentru că am avut surpriză plăcută de a întâlni o echipa făină, de oameni care au crezut în mine și alături de care nu a trecut nicio zi fără să râd cu poftă, chiar dacă în viața personală poate nu aveam motiv de râs tot timpul. Cumva, asta a compensat toate dezamăgirile.

De când eșți la Cronica Cârcotașilor ți-ai atras simpatii, dar și antipatii. Poți să ne spui dacă vreo vedetă ti-a dat vreun mesaj mai dur, ori poate, în cealaltă extremă, te-a invitat la o cafea?


Încă nu a fost nimeni atât de încântat de faptul că a apărut la Cronică încât să mă cheme la o cafea. Supărăciosi au fost câțiva (râde). Acum părerea mea e că decât să se supere, mai bine ar fi mai atenți la ce spun și fac pe la televizor, că noi nu comentăm decât ce ne pun ei pe tavă. Dar să știți că în general vedetele înțeleg spiritul cârcotaș și au simțul umorului, așa că pot face diferența între răutate și ironie fără nicio problemă. Ba chiar au fost oameni de la care m-aș fi așteptat să se supere și am fost plăcut surprinsă să constat că m-am înșelat- spre exemplu colegul Radu Banciu, client fidel al Cronicuței acum ceva timp. Mi-a părut mereu un tip mai dur iar în momentul în care ne-am intersectat, trebuie să recunosc că mi-a stat puțin sufletul în loc, dar a fost cât se poate de simpatic și de prietenos.

Cum e Ioana în viața privată? Cum arată familia ta? – de la părinți, până la partenerul de viață. Carierele voastre se intersectează, se completează?

Ioana din viața privată o conține pe Ioana de la televizor, dar e mult mai mult de atât, chiar dacă, ce-i drept, nu e mereu atât de încrezătoare, veselă și ca scoasă din cutie. Îmi place să cred că sunt un om normal, cu bune și cu rele, care călătorește cu pasiune prin viață și prin lume, încercând să se găsească. Pentru că da, sunt într-o perioada mai ciudată a vieții, o perioadă de tranziție, în care simt nevoia să petrec mai mult timp cu mine, să mă descopăr și să mă înțeleg, ca să pot vedea ceva mai clar viitorul.

Ioana Petric - retetesivedete.ro

Simt cumva că urmează niște schimbări majore în viața mea, lucru care mă sperie și mă entuziasmează în același timp. Am o familie frumoasă, din punctul asta de vedere chiar sunt norocoasă. După peste 30 de ani părinții mei încă se iubesc și mă iubesc și mi-au fost mereu exemplu, inspirație și sprijin, chiar dacă am plecat destul de devreme de acasă.

Ioana Petric și iubitul ei sunt împreună de când erau mici

Cât despre iubirul meu ce să zic, arată foarte bine, înalt, blond, ochi albaștri (râde). Avem o relație frumoasă, chiar dacă momentan la distanță. Suntem două firi rebele și independente. Dar suntem prieteni de mici și asta cred că ne ajută, pentru că ne cunoaștem bine și avem încredere unul în celălalt. El e mult mai calm, mai blând și mai așezat decât mine și mă bucur că, deși activăm în domenii diferite, mă înțelege și mă susține. El se ocupă de design și amenajări interioare. Deci cred că meseriile noastre deși diferite, au ceva în comun și anume faptul că fac viețile oamenilor ceva mai frumoase.

Cea mai tare bâlbă din istoria televiziunii este… ?!

La câte au fost, mi-e greu să aleg una singură, dar e una recentă care pe noi ne-a amuzat teribil. O colegă, nu mai știu exact de la ce televiziune, ne-a prezentat o știre despre „coiul găsit în stomacul unui domn”. Recunosc, ne-a luat ceva timp să ne prindem că acest coi era de fapt un cui, dar îi mulțumim pentru porția zdravănă de ras. Chiar a fost simpatică. Oricum, cred cea mai tare bâlbă nu s-a auzit încă. Dar urmează, iar noi suntem pe fază.

Ioana Petric - retetesivedete.ro
Crezi că televiziunea din România se întreaptă către un format unitar quality sau…?

Cu un internet din ce în ce mai plin de conținut high-quality, cred că televiziunile vor trebui să pluseze pe calitate, dacă vor să atragă publicul tânăr și să țină pasul. Cu toate că în domeniul nostru, jocul are alte reguli. Din punctul meu de vedere televiziunea arată ceva mai ok decât în trecut. Mă bucur să văd că sunt formate smart care au succes și care atrag o categorie nouă de public. Sunt multe emisiuni foarte bune și alte emisiuni mai puțin bune – iar aici probabil că sunt subiectivă, dar care aduc bani și care nu cred că o să dispară prea curând. Ideea nu cred că e să fie toate la fel. Important e ca publicul să aibă opțiuni și oamenii să nu mai spună că nu se mai uită la TV pentru că nu au ce să vadă.

Ești de acord cu zicala populară în mass media, „cultură nu vinde”?

Asta e o scuză folosită de cei care vor să obțină rezultate maxime, într-un timp record și cu eforturi minime. Pentru că da, senzaționalul, de orice tip ar fi el, se propagă mult mai ușor și e mult mai atractiv. Dar toate lucrurile astea care „bubuie” peste noapte dispar la fel de rapid.

Eu chiar cred că împachetată frumos și promovată corespunzător, cultura poate vinde și sunt destule exemple în mass media care să susțină această teorie. Cultura chiar poate face show. Doar că necesită ceva mai mult efort, resurse și răbdare, pentru că e un pariu pe termen lung, pe care nu chiar oricine e dispus să-l facă.

Cum e fără Șerban Huidu la pupitru? Mai sunteți o echipa sudată?

Chiar dacă Șerban nu mai e la pupitru e nelipsit de la filmări și e foarte bine că e așa. Pentru că el cunoaște cel mai bine emisiunea. El e responsabil de tot procesul din spate. Și, totodată, el e cel care ne ține „în frâu” ca să iasă totul așa cum trebuie. Suntem în continuare o echipă foarte unită și asta se datorează în mare parte lui.

Foto: Prima TV