Ion Țiriac a făcut două clase în patru luni. Cine i-a ținut spatele

Ion Țiriac a făcut două clase în patru luni. Cine i-a ținut spatele
Este acum unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii, dar viața lui Ion Țiriac n-a fost totdeauna atât de frumoasă.

Puțini sunt cei care cunosc dedesubturile vieții magnatului Ion Țiriac. Cine a fost persoana care i-a oferit cel mai mare ajutor.

Ion Țiriac a făcut două clase în patru luni. Cine i-a ținut spatele

Când fostul jucător de tenis Ion Țiriac era un simplu adolescent, ajutorul prețios pe care l-a primit a venit din partea lui Gheorghe Maurer, fostul prim ministru al României. Așa a ajuns Ion Țiriac să termine două clase în patru luni, apoi să-și ia și Bacalaureatul. Și tot Maurer l-a sprijinit ulterior să devină și absolvent al Universității Naționale de Educație Fizică și Sport. Despre toate aceste lucruri și-a amintit Ion Țiriac, care a povestit totul.

„În patru luni de zile am terminat și a IX-a şi a X-a şi Bacalaureatul”

„Pot să-mi exprim încă o dată public recunoștință în fața familiei Maurer ( n.r. Ioan Gheorghe Maurer, fost prim-ministru în epoca Ceaușescu). Cum la o vârstă foarte fragedă am început să joc tenis cu dumnealui, știa situația mea. La un moment dat, m-am dus la cadre la Ministerul Tineretului şi Sportului şi mi-au spus: Domnule, dumneata nu mai ai pașaportul.

Eu am reacționat: Sunteți nebuni?! Eu mâine trebuie să plec la Moscova, spuneți-le șefilor. Cum să nu am eu pașaport, ce, am omorât pe cineva?! Maurer dăduse ordin să-mi ia paşaportul până nu termin liceul.

Ei, în patru luni de zile am terminat și a IX-a şi a X-a şi Bacalaureatul. Si pe urma mi s-a spus: Uite paşaportul, dar ce facultate vrei să faci?”, a afirmat Țiriac cu ceva timp în urmă, potrivit Playsport.

Miliardarul a fost acuzat de fiul lui Maurer că nu și-a respectat promisiunea față de tatăl lui

În semn de recunoștință, Țiriac i-a promis fiului lui Maurer după Revoluția din 1989 că va fi alături de tatăl său. Din păcate se pare că nu a fost așa, iar fiul fostului prim ministru l-a acuzat că l-a lăsat să trăiască așa cum nu a meritat. „El i-a promis tatălui meu, după Revoluţie, că îl ajută financiar. Bătrânul avea o pensie foarte mică, iar eu fugisem deja în Germania, nu aveam bani şi deci nici posibilități să-l ajut.

Ion Țiriac i-a fixat, aproape de jumătatea anilor ’90, un ajutor de 1.500.000 de lei pe lună, iar tata avea de la stat tot atât. La un moment dat, Țiriac a stopat ajutorul, pentru că, zicea el, nu putea descărca banii din contabilitate. Contabilul lui Țiriac, îmi amintesc, era Rodica, soră-sa. I-a zis tatălui meu că îi cumpără alimente de la Metro, pentru că de acolo primește factură fiscală”, a afirmat Jean Maurer.

Sursă foto: descopera