Ion Țiriac l-a făcut senil. Ce probleme are Ilie Năstase

Ion Țiriac l-a făcut senil. Ce probleme are Ilie Năstase
La începutul lui septembrie, Ion Țiriac a uimit cu o declarație în care făcea mișto de prietenul lui Ilie Năstase, pentru că-i luase tinerei neveste un Bentley Continental GT Sport de 250.000 de euro. Apoi s-a zvonit că fostul lider ATP are probleme, mai ales de ordin financiar. Am încercat să aflăm mai multe.

 Pe 23 August 1973, Ilie Năstase devenea numărul 1 mondial în tenis și un rege al sportului alb pentru români. A avut o viață de poveste, a fost în cele mai înalte cercuri ale lumii, a avut bani și cele mai frumoase soții. După revenirea în țară, în a doua jumătate a vieții, româncele i-au pus capac.

Era încă un VIP al lumii mondiale când s-a căsătorit cu Amalia Năstase, tânăra din Rahova care, după cum mărturisea recent într-o emisiune tv, avea în plan să plece din țară în America sau în altă țară unde se găseau toate bunătățile pe care și le dorea. L-a cunoscut pe Ilie Năstase, s-au căsătorit și n-a mai părăsit România fiindcă a dus-o soțul prin toată lumea bună. Au împreună două fete, dar căsnicia s-a terminat când Amalia s-a îndrăgostit de partenerul ei de afaceri. Cu toate acestea au rămas prieteni și o parte din averea teismenului a fost transferată Amaliei, pentru fete.

Ilie Năstase n-a ezitat să se căsătorească cu Brigitte Sfăt, deși știa că tânăra femeie făcuse pușcărie și că avea doi copii, deși toți prietenii îl sfătuiau să nu facă pasul cel mare.  Nu i-a păsat, o iubea, a adus-o în București de la Timișoara și a instalat-o în vila sa din Dorobanți. După vreo patru ani au divorțat cu scandal pe bază de gelozie. Lui Brigitte, spune o sursă din anturajul tenismenului, i-a făcut cadou un apartament la mare.

A treia româncă ambițioasă, care l-a convins să meargă pentru a cincia oară în biserică pentru cununia religioasă, este Ioana Năstase, soția cu care s-a însurat anul trecut. Ea se pare că merită tot fiindcă Ilie nu-i refuză nimic, deși a cam ajuns la fundul sacului financiar, îl căinează mai mulți amici. Ion
Țiriac a fost singurul care a avut curajul să-i spună public prietenului lui de-o viață că l-a luat valul și e senil.

De ce l-a făcut Țiriac pe Năstase „cel mai inteligent om de pe planetă”

Multimilionarul Ion Țiriac (81 de ani) a avut mereu cuvinte de laudă la adresa bunului său prieten Ilie Năstase (74 de ani) Din când în când, mai glumește pe seama lui. Ultima dată, însă, la începutul lui septembrie a.c., cele spuse de el nu au fost spuse chiar în glumă, deși pentru publicul larg așa părea. Zicerea lui Țiriac avea legătură cu noua doamnă Năstase, care tocmai se lăudase public cu luxosul Bentley pe care i-l cumpărase soțul fiindcă împlinește 45 de ani.

Ioana Năstase scrisese pe paginile ei de socializare lângă fotografia cu limuzina, iar știrea fusese preluată de toată presa:

„De data aceasta, mașina e de la Ilie. Am primit cadou de la soțul meu o mașină pe care mi-o doream foarte mult. Acum două săptămâni, cineva a parcat în fața blocului un Bentley modelul acesta și am zis: ‘Wow, ce mașină frumoasă’. Am fost imediat în reprezentanță și am luat-o pe loc. Mai am cinci mașini, diferite mărci, dar nu se compară cu aceasta. Este de vis”, a declarat Ioana Năstase.

La scurt timp a apărut și replica lui Ion Țiriac, într-o emisiune de la TVR 1 unde a vorbit și el de colecția sa de mașini și de ultima achiziție, extrem de costisitoare, fiind vorba tot de o mașină de colecție.

”Ilie Năstase e cel mai inteligent om de pe această planetă. Are 80 sau 85 de ani și nu a muncit nicio zi din viața lui. Iar acum i-a cumpărat soției o mașină de 250.000 de euro. Am auzit că Rădoi vrea să-și facă cadou o mașină dacă va califica naționala. Să vorbească cu Ilie. Mă întreb ce-și va mai cumpăra acum. Am auzit că avioanele s-au ieftinit”, a spus, plin de umor, Ion Țiriac.

Ilie Năstase și-a vândut celebra vilă din Dorobanți

Așa cum am spus, am încercat să aflăm ce se ascunde în spatele acestei luări la mișto a lui Țiriac, mai ales că în altă intervenție publică spusese că „Ilie e senil” fiindcă nu-și mai amintea ce sume de bani a câștigat din tenis.

Din surse apropiate tenismenului, din București și Constanța, am aflat că Ilie Năstase a făcut cadou celor trei neveste câte un apartament la mare, că nu a reușit cu nicio afacere începută, iar de câteva luni și-a vândut celebra vilă din Dorobanți, situată pe aceeași stradă cu locuința Oanei Zăvoranu. Vila aceea despre care Ioana spunea că e bântuită și poartă amprenta lui Brigitte.

Din banii din vânzarea casei i-ar fi cumpărat Ioanei un Bentley ultimul tip, iar acest lucru i-a bulversat și îngrijorat pe toți amicii săi care știau de tranzacție. Acum, spun ei, Ilie nu mai are nicio casă și a închiriat un apartament în Complexul Stejari.

„Ironia lui Țiriac că Ilie nu a muncit nicio zi din viața lui o vizează, de fapt, pe Ioana Năstase. Eu așa cred. Ea e din Constanța și e cunoscută ca afaceristă cu marfă adusă din Turcia și vândută prin saloane de coafură și înfrumusețare. Cel puțin asta făcea până când s-a măritat cu Ilie Năstase. Nu știu să fi avut vreun serviciu. A fost nevasta unui polițist de frontieră cu care are un băiat”, ne-a povestit o sursă din orașul de la malul mării, iar apropiați ai lui Năstase au confirmat că soția lui face afaceri la Istanbul, unde merge destul de des.  Iar aceste lucruri l-au cam intrigat pe prietenul de-o viață a lui „Nasty”, Ion Țiriac.

Imagini nemaivăzute cu Freddie Mercury. Fotograful lor publică o carte cu poze intime ale formației Queen