Simona Ionescu / Redactor Șef

Istoria brățărilor tenis. Cum au apărut și de ce se numesc așa

Istoria brățărilor tenis. Cum au apărut și de ce se numesc așa
Dacă ați derulat pagini de bijuterii pe rețelele de socializare, atunci probabil că ați prins tendința la brățările de tenis. Acele bucăți mici de diamant purtate în jurul încheieturii mâinii, care sclipesc în lumină și arată fabulos atunci când sunt stratificate. Dar, după ce le-ai observat, nu v-ați gândit de ce se numește brățară de tenis?

După cum se dovedește, istoria brățării de tenis este puțin mai distractivă decât v-ați putea aștepta.

Anii 1970

Înainte de a fi „brățări de tenis”, ele erau numite de fapt „brățări pentru eternitate”. Concepute pentru a exprima dragostea eternă, acestea erau genul de bijuterii pe care l-ai cumpăra partenerului tău pentru a-i spune: „Vreau să fiu cu tine mult, mult timp”. De fapt, abia la sfârșitul anilor 1970 brățările tenis au devenit, ei bine, brățările tenis.

Mijlocul anilor ’70

Expresia „brățară de tenis” nu a intrat de fapt în lexiconul nostru colectiv până în 1978. Cel puțin, asta ne spun istoricii brățărilor de tenis.

Ce s-a întâmplat în 1978, te întrebi? Ei bine, Chris Evert, o jucătoare de tenis incredibil de performantă, a început să poarte o brățară de diamant la meciurile ei. Și nu orice brățară cu diamante – o brățară delicată cu diamante, care era suficient de subțire pentru a se deplasa în mod flexibil.

Piesa simplă și elegantă a adus un plus uimitor la ținutele sportive deja elegante ale lui Evert. Dar abia atunci când a căzut în mijlocul meciului ei în timpul SUA Open din 1978, oamenii au început cu adevărat să ia în considerare accesoriul subtil.

„Chrissie își amintește că purta o brățară cu diamante și s-a rupt și a căzut într-o rundă timpurie a Open-ului. Au trebuit să se oprească din joc în timp ce ea o căuta”, a declarat publicistul lui Chris Evert. 

Odată ce s-a întâmplat, a fost destul de greu să ignori accesoriul – o bijuterie care a reușit să pună întreaga echipă SUA Open în pauză. Cum ai putea să nu fii atent la asta?

Obiceiuri sănătoase pe care să le adopți din ianuarie, în loc să urmezi o dietă la modă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre