Simona Ionescu / Redactor Șef

Așa arată cea mai scumpă școală din lume. I se spune școala regilor

Așa arată cea mai scumpă școală din lume. I se spune școala regilor
Orice părinte își dorește tot ce e mai bun pentru copii, iar cine are bani în buzunar poate opta pentru Institutul Le Rosey, considerat cea mai scumpă școală din lume.

Dacă buzunarul vă permite, vă puteți trimite copiii într-un loc cu totul și cu totul deosebit, unde puteți fi convinși că va învăța carte.

Așa arată cea mai scumpă școală din lume. I se spune școala regilor

Institut Le Rosey a luat ființă cu 140 de ani în urmă, iar cei care i-au călcat pragul au fost nume celebre din lume. Institutul a fost fondat în 1880 de către Paul Carnal. I se mai spune și școala regilor, întrucât printre absolvenți s-au numărat Regele Carlos al Spaniei, regele Fuad al II-lea al Egiptului și regele Albert al II-lea al Belgiei, dar și prințesa Marie-Chantal a Greciei, dar și șahul Iranului, Aga Khan.

Cât e taxa de școlarizare

Taxa anuală de școlarizare pentru fiecare elev în parte depășește suma de 100.000 de euro și poate ajunge la aproximativ 125.000 de euro. Internatul este singurul din lume cu două campusuri, fiind situat la marginea lacului Geneva. Cei care au norocul să învețe în acest loc au piscine de dimensiuni olimpice, dar și terenuri de tenis, poligon de tragere, dar și un centru ecvestru, plus o sală de concerte.

Mai mult, elevii se bucură în campusul de iarnă Gstaadt și de schi. Mai există o facilitate de care au parte elevii, pentru că există un număr de 150 de profesori la 420 de studenți. Așa că o clasă are în jur de 10 elevi, așa că fiecare elev va primi toată atenție de care nevoie de la dascăl.

Doar trei elevi primesc burse

Dintre cei 420 de elevi cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, doar trei primesc burse, iar restul sunt obligați să plătească taxa anuală. În plus, sursele afirmă că există și elevi care vin în acest loc pentru că părinții sunt profesori ai institutului. Din banii care se plătesc pentru taxa anuală, o parte sunt și bani de buzunar pentru elevi, care sunt administrați doar de personalul școlii.

Sursă foto: stiridinlume

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre