Simona Ionescu / Redactor Șef

Blestemul Kennedy: o dinastie marcată de tragedii. Lucruri puțin știute despre membrii clanului

Blestemul Kennedy: o dinastie marcată de tragedii. Lucruri puțin știute despre membrii clanului
Familia Kennedy este adesea considerată drept dinastia regală a Americii, bogată, influentă și cu un impact major în politică. Iată lucruri puțin știute despre membrii clanului!

Însă, dincolo de strălucire, în familia Kennedy se ascunde un fir întunecat de nenorociri. Un număr remarcabili de membrii ai familiei s-au întins de-a lungul generațiilor. Conceptul de „Blestem Kennedy” a apărut după o succesiune de morți premature, accidente și scandaluri care au bântuit familia încă din secolul XX.

Membrii cheie ai familiei Kennedy au fost marcați de un destin tragic, cu evenimente care au variat de la drame cunoscute în întreaga lume până la suferințe mai puțin vizibile, dar la fel de dureroase.

Rosemary Kennedy (1918–2005)

Al treilea copil al lui Joseph P. Kennedy Sr. și Rose Fitzgerald Kennedy, Rosemary s-a născut cu dizabilități intelectuale ușoare. În 1941, la vârsta de 23 de ani, tatăl ei a autorizat o lobotomie pentru a-i controla schimbările de dispoziție, o decizie ținută secretă timp de decenii. Operația a fost un eșec și a lăsat-o incapabilă să vorbească clar sau să se îngrijească singură. Aceasta a trăit izolată într-un centru specializat aproape toată viața.

Rosemary Kennedy

Joseph P. Kennedy Jr. (1915–1944)

Fiul cel mare al lui Joseph Sr., era speranța inițială a familiei pentru a ajunge la președinție.

Joseph P. Kennedy Jr.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, s-a oferit voluntar pentru o misiune secretă numită Operațiunea Aphrodite. Avionul său a explodat în aer deasupra Canalului Mânecii. Avea doar 29 de ani. Moartea lui a transferat visul politic al familiei către fratele mai mic, John.

Kathleen “Kick” Kennedy (1920–1948)

Un spirit liber și nonconformist, Kathleen s-a mutat în Anglia și s-a căsătorit cu un marchiz britanic.

Kathleen “Kick” Kennedy

În mod tragic, a rămas văduvă curând după nuntă și a început o nouă relație. În timp ce zbura spre Franța cu noul ei partener, avionul lor s-a prăbușit într-o furtună. A murit la doar 28 de ani, fiind singurul copil al lui Joseph și Rose care nu este înmormântat în SUA.

Președintele John F. Kennedy (1917–1963)

Cel de-al 35-lea președinte al Statelor Unite, JFK a condus în timpul Războiului Rece, al Crizei Rachetelor din Cuba și al mișcării pentru Drepturile Civile.

John F. Kennedy

Pe 22 noiembrie 1963, a fost asasinat în Dallas, Texas, la vârsta de 46 de ani. Moartea sa a șocat lumea și a rămas unul dintre cele mai marcante momente din istoria americană.

Robert F. Kennedy (1925–1968)

Senator american și fost Procuror General, Robert a fost un susținător al drepturilor civile și candida la președinție când a fost împușcat de Sirhan Sirhan, pe 5 iunie 1968, în Los Angeles.

Robert F. Kennedy

A murit a doua zi, la doar 42 de ani, la mai puțin de 5 ani după asasinarea fratelui său.

David Kennedy (1955–1984)

Al patrulea fiu al lui Robert F. Kennedy, David a avut dificultăți mari cu dependența de droguri, mai ales după ce a asistat la asasinarea tatălui său la vârsta de 12 ani.

David Kennedy

A murit din cauza unei supradoze de cocaină și Demerol într-un hotel din Palm Beach, la doar 28 de ani.

Michael LeMoyne Kennedy (1958–1997)

Alt fiu al lui Robert F. Kennedy, Michael a fost avocat și activist politic.

Michael LeMoyne Kennedy

În 1997, în timpul unei vacanțe cu familia în Aspen, Colorado, a murit într-un accident de schi după ce a intrat cu viteză într-un copac. Acesta avea doar 39 de ani.

John F. Kennedy Jr. & Carolyn Bessette-Kennedy (1999)

Fiul lui JFK, John Jr. era avocat, jurnalist și editor al revistei George. Supranumit „Prințul Americii”, a murit împreună cu soția sa Carolyn și sora ei Lauren într-un accident aviatic deasupra oceanului, în timp ce el pilota avionul.

John F. Kennedy Jr. & Carolyn Bessette-Kennedy

John avea 38 de ani, Carolyn 33, iar sora ei Lauren avea 34.

Ted Kennedy (1932–2009)

Cel mai mic dintre frații Kennedy, Ted a trecut prin multe scandaluri și provocări.

Ted Kennedy

În 1969, a fost implicat într-un accident auto pe insula Chappaquiddick, în urma căruia a murit o tânără angajată, Mary Jo Kopechne. Deși a scăpat, a întârziat să raporteze accidentul, ceea ce i-a afectat reputația politică. A continuat să servească în Senatul SUA până când a murit de cancer cerebral în 2009, la vârsta de 77 de ani.

Kara Kennedy (1960–2011)

Fiica lui Ted Kennedy, Kara a fost realizatoare de filme și activistă în domeniul sănătății.

Kara Kennedy

După ce a supraviețuit cancerului pulmonar, a murit brusc din cauza unui atac de cord la sală, în Washington, D.C., la doar 51 de ani.

Mary Richardson Kennedy (1959–2012)

Fosta soție a lui Robert F. Kennedy Jr., Mary s-a luptat cu depresia și dependența.

Mary Richardson Kennedy

A murit prin sinucidere în casa familiei din Bedford, New York, în 2012. Avea 52 de ani.

Saoirse Kennedy Hill (1997–2019)

Nepoata lui RFK, Saoirse era studentă la Boston College și o susținătoare activă a sănătății mintale.

Saoirse Kennedy Hill

În 2019, a murit din cauza unei supradoze accidentale în reședința Kennedy din Hyannis Port. Avea doar 22 de ani.

Maeve Kennedy McKean & fiul ei Gideon (2020)

Fiica lui Kathleen Kennedy Townsend (și nepoata lui RFK), Maeve a fost funcționar public în domeniul sănătății.

Maeve Kennedy McKean & fiul ei Gideon

În aprilie 2020, ea și fiul ei de 8 ani, Gideon, s-au înecat în Golful Chesapeake, după ce au ieșit cu o canoe și au fost luați de curenți. Trupurile le-au fost recuperate câteva zile mai târziu. Maeve avea 40 de ani.

Blestem sau coincidență?

Fie că cineva crede sau nu în blesteme, seria de tragedii care a lovit familia Kennedy face parte din cultura americană modernă. De la război la dependență, de la asasinate la accidente, povestea acestei familii este o amintire dureroasă a fragilității vieții, chiar și pentru cei născuți în bogăție și putere.

Deși mulți membri ai familiei Kennedy continuă să ducă vieți de succes și să contribuie la societate, umbra tragediilor din trecut nu este niciodată departe. Numele Kennedy rămâne un simbol al speranței, dar și un ecou trist al a ceea ce ar fi putut fi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *