Simona Ionescu / Redactor Șef

Câte femei a iubit Nicu Ceaușescu. A povestit verișoara lui, Mihaela Moraru

Câte femei a iubit Nicu Ceaușescu. A povestit verișoara lui, Mihaela Moraru
Despre Nicu Ceaușescu s-a spus că era un crai și că avea iubite frumoase. Verișoara lui, Mihaela Moraru, a spus adevărul despre femeile din viața ”Prințișorului”.

Mihaela Moraru Ceaușescu este fiica lui Marin, fratele mai mare a lui Nicolae Ceaușescu. Timp de 12 ani a refuzat să mai acorde interviuri pentru că au fost jurnaliști care au scris prea multe neadevăruri despre familia ei, declară aceasta. Este profesor universitar la Facultatea de Litere din București și autor a mai multor cărți de nivel academic, dar a scris și o carte autobiografică.

Câte femei a iubit Nicu Ceaușescu. A povestit verișoara lui, Mihaela Moraru

Nicu Ceaușescu era răsfățatul mamei, Elena Ceaușescu, pentru că era cel mai mic dintre copiii familiei. Părinții îl plănuiau un viitor măreț. I se spunea Nicușor sau ”Prințișorul”. Era prim-secretar al organizaţiei PCR Sibiu în 1989, când s-a produs sfârșitul dictaturii ceaușiste. Era absolvent al Facultății de Fizică, dar nu a profesat niciodată în acest domeniu pentru că părinții îi doreau o carieră politică de frunte.

În 22 decembrie 1989, Nicu Ceaușescu s-a urcat în mașină și a plecat de la Sibiu spre București unde era familia lui. Mașina a fost oprită la intrarea în Capitală, iar Nicu Ceaușescu a fost adus în studioul 4 al Televiziunii Române ca să fie arătat poporului. La intrarea în clădire, Nicu Ceaușescu a fost înjunghiat în burtă de unul dintre participanții la evenimentele de la Televiziune. În Capitală, se zvonea că la Sibiu se trage cu tunul în oameni şi că a luat copii ostatici.

Soprana Daniela Vlădescu a fost și ea în mașină și a fost reținută. Era ultima femeie din viața lui Nicu Ceaușescu, cea alături de care fiul dictatorului spera să îmbătrânescă. Cei doi s-au cunoscut pe când se aflau în delegaţie la Festivalul Tineretului de la Moscova.

Verișoara lui, Mihaela Moraru Ceaușescu a confirmat. Nicu Ceaușescu a iubit doar două femei: pe Donca Mizil și pe Daniela Vlădescu. Toate gândurile lui din perioada cât a fost închis se îndreptau spre Daniela Vlădescu.

Poeziile lui Nicu Ceaușescu

Mihaela Moraru Ceaușescu a dezvăluit, în emisiunea Sinteza Zilei, două poezii emoționante pe care fiul fostului dictator le-a dedicat prietenilor apropiaţi. Ea a spus că Nicu Ceaușescu adora poeziile, în special cele scrise de Nichita Stănescu. I-a cerut o carte cu versurile poetului.

Din acea carte, Nicu Ceauşescu a transcris două poezii. „Fără inimă”, pe care a dedicat-o prietenilor apropiaţi printre care şi Serghei Mizil, un personaj marcant din viaţa sa. Și „Scurtă baladă”, pe care i-a trimis-o iubitei sale, soprana Daniela Vlădescu.

Nicu Ceaușescu, poezie emoționantă pentru soprana Daniela Vlădescu

Scurtă Baladă

„Nici faptul că exist şi tu o știi

nici faptul că sunt, nu te doare,

când invizibil mă agăț de cuvinte

bolnav de vini imaginare

Hai judecă-mă, hai pedepsește-mă

cu nepăsarea ta oarecare,

din ce în ce cum sunt mai bolnav

de vini imaginare.” Aceasta este poezia transcrisă de Nicu Ceaușescu pentru soprana Daniela Vlădescu.

Nicu Ceaușescu a iubit doar două femei: pe Donca Mizil și pe Daniela Vlădescu.

Nicu Ceaușescu avea un jurnal

Mihaela Moraru Ceaușescu a dezvăluit că Nicu Ceaușescu își nota gândurile într-un caiet, un fel de jurnal. Nu i-a permis nimănui să citească ce scria și lua caietul cu el și când mergea la culcare. Totuși, a lăsat-o pe Mihaela Moraru să răsfoiască puțin. Aceasta a mărturisit că toate gândurile lui Nicu Ceaușescu erau pentru Daniela Vlădescu, cea cu care se vedea trăind până la sfârșitul vieții.

”A fost o poveste frumoasă. Cel puţin din partea mea, a fost una sinceră, pe tot parcursul celor patru ani cât a durat. Aceiaşi patru ani în care mi s-a interzis accesul la Televiziune, la toate teatrele de operă din ţară, unde colaborasem ani la rând. Dar eu chiar m-am indrăgostit! De un om care avea şi o parte extraordinar de bună, parte de care mă îndrăgostisem şi care chiar merita dragostea mea. Iar partea lui rea m-a făcut să sufăr tot timpul”, a declarat la un moment dat Daniela Vlădescu. Soprana și-a părăsit iubitul în timpul detenției și a refuzat să participe la înmormântarea acestuia, motivând că ”e mai bine așa”.

Singura soție a lui Nicu Ceaușescu a fost ambițioasa Poliana Cristescu, fosta șefă a Consiliului Național al Pionierilor. Au fost căsătoriți un an şi jumătate, între 1983 și 1985, dar marianjul nu s-a consumat. După divorț, Poliana a continuat să aibă o relație apropiată cu Elena Ceaușescu.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre