Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce blestem ascunde castelul Cantacuzino

Ce blestem ascunde castelul Cantacuzino
Multe legende s-au născut în jurul castelului Cantacuzino, asupra căruia planează un blestem greu.

Povești întunecate au apărut legate de grota din faţa castelului Cantacuzino, care aminteşte de nişte vestigii antropice.

Ce blestem ascunde castelul Cantacuzino

Un castel construit din dragoste pentru arhitectură și frumos, Cantacuzino, impunătoarea locație cu o suprafață mai mare de 3000 de metri, ascunde multe secrete. Edificiul s-a ridicat la dorința prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, unul dintre cei mai bogați oameni din țară în acele vremuri.

Prințul a fost de două ori primar al Capitalei și tot de atâtea ori și prim-ministru al României. Istoria povestește faptul că la un moment, pentru ca locația să ajungă cea mai faimoasă din lume, s-a gândit să bată acoperișul castelului cu monede de aur. Din nefericire însă, nu s-a putut bucura prea mult de acest loc minunat din Bușteni, întrucât prințul a trecut la cele veșnice la doi ani de la terminarea acestuia.

Fantome și spirite chinuite

Din cele mai vechi timpuri, legendele vorbesc despre fantome și spirite chinuite la castel. Iar acestea sunt în strânsă legătură cu o grotă care se află în fața edificiului. Se crede că această grota ar fi existat dinainte ca prințul să ridice mărețul castel, iar proprietarii au păstrat-o intactă.

Localnicii vorbesc de faptul că, în serile în care peste Bușteni se lasă furtuna, la intrarea în grotă au fost văzute sfere luminoase. Asta n-ar fi nimic, însă tot din grotă se aud uneori vaiete de copil sau animal, care îngrozesc pe oricine. Nu în ultimul rând, se spune că tot din grotă apar uneori năluci de fum. Legenda păstrată de localnici spune că acolo, în grotă, s-a petrecut un lucru rău și că există, din această cauză, un blestem ce se întinde asupra întregului domeniu.

Fenomenele au încetat când în apropierea castelului a fost ridicată o biserică

Pe locul unui vechi schit aflat în apropierea castelului Cantacuzino, soția prințului a ordonat să fie ridicată o mică biserică. Acesta a fost sfințită în anul 1936. Din acel moment, fenomenele ciudate au încetat. După 1948, când slujbele au fost interzise, acestea au revenit. Există și zvonuri potrivit cărora înainte de Revoluția din 1989 în beciurile castelului au fost torturați mulți dintre cei care s-au împotrivit comunismului. Iar sufletele acestora se întorc mereu și bântuie împrejurimile.

Sursă foto: stiridinlume

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre